Mihajlovićeva: Priština traži izgovor da ne ukine takse koje je ceo svet osudio!

Autor: Tanjug

Vesti

08.01.2019

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović kaže da je odbijanje nove prištinske delegacije za pregovore u Briselu da povuče takse na robu iz centralne Srbije sramotno i da dodatno destabilizuje region.

RepublikaFoto: Tanjug
Zorana Mihajlović

- Vidi se da je Priština u velikoj nervozi zbog sve jačeg pritiska da ukinu jednostrane i diskriminatorske takse na robu iz Srbije. Na sastanku sa šeficom diplomatije EU Federikom Mogerini nova pregovaračka delegacija Prištine pokazala je svoje pravo lice i nove izgovore da zadrže anticivilizacijske mere koje je čitav svet osudio. I to je čitava Evropa jasno videla - navela je Mihajlovićeva u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Ona ističe da je jedini put ka stabilnosti regiona i boljoj budućnosti Srba i Albanaca u dijalogu i traženju kompromisnih rešenja, dodaje da je Beograd za to spreman, ali da dijaloga s Prištinom neće biti dok ne uradi ono što od nje već traži čitava međunarodna zajednica. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading