Mihajlovićeva čestitala predsedniku: Orden Aleksandra Nevskog potvrda ugleda Srbije i Vučića

Autor: Tanjug

Vesti

07.01.2019

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović čestitala je danas predsedniku Aleksandru Vučiću na visokom ruskom odlikovanju Aleksandar Nevski i ocenila da je to potvrda ugleda koji Srbija i on lično danas uživaju među velikim silama.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Zorana Mihajlović

- Odluka predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina da odlikuje srpskog predsednika Aleksandra Vučića ordenom Aleksandra Nevskog najbolja je potvrda ugleda koji danas uživa Srbija i njen predsednik među velikim silama i svetskim liderima, ali i znak da možemo očekivati još bolju saradnju Srbije i Rusije u svim oblastima - navela je Mihajlovićeva.

Kako se navodi u saopštenju iz njenog kabineta, ona je dodala da je "dodela najvišeg ordena ruske države srpskom predsedniku ohrabrenje i za Vladu Srbije i za sve koji rade na tome da odnosi Srbije i Rusije budu još bolji, kako politički, tako i ekonomski".

- Čestitam predsedniku Srbije na ovom velikom priznanju, koje poslednjih sto godina nije dobio nijedan Srbin, i verujem da ova vest treba da obraduje svakoga ko želi napredak Srbije i još bolje odnose s njenim tradicionalnim prijateljima, kakav je Rusija - istakla je potpredsednica Vlade Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading