(FOTO) Zavirili smo u ministarkin garderober: Cipele su mi slabost, ne znam im broj!

Vesti

01.01.2019

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Oblačim sve žene koje poznajem, prijateljice, sestre, kao i moje pacijentkinje, kojima svakodnevno poklonim neki deo svoje garderobe", priča Slavica Đukić Dejanović, ministarka za populacionu politiku, koja je samo za novinare Srpskog telegrafa otvorila svoje brojne garderobere.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Ministarkin garderober

Kompleti u svim bojama, haljine, suknje, bluze, košulje, mantilići, čine bogati garderober ministarke, poznatije i kao "modna ikona" srpske političke scene, čiji je humanitarni rad malo poznat. Ono na šta je posebno ponosna su cipele, kojima se ne zna broj, a pred novinarima Srpskog telegrafa otvara svoje plakare i cipelarnike, koji su u svakom kutku prostranog stana na Vračaru.

RepublikaFoto: Tanjug
Slavica Đukić Dejanović

- Mnogo volim da poklanjam, to čini srećnom i mene i žene kojima darujem garderobu. Cipele su moja slabost i ne znam koliko ih imam. Njih teško delim jer retko ko nosi moj broj. Nosim 35, a obuća u tom broju se kod nas proizvodi za decu, tako da su moje cipele iz Italije. Često su male cipele samo u izlogu, tu ih spazim i kupim baš te. Nedavno mi je poznanica rekla da njena sestričina nosi 35 i voli visoke potpetice, istog časa sam spakovala kofer cipela i poslala joj - kaže ministarka i psihijatar Đukić Dejanović, kojoj je pored medicine i politike, moda najveća strast.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Cipele su joj opsesija

Moda iz hobija

Ljubav prema modi ministarka Đukić Dejanović neguje "od malih nogu", a danas kreira iz hobija.

- Imam svoju krojačicu kojoj, kada odaberem model, uvek naglasim koji detalj će da doda. Sama osmislim te detalje, koje mora da ubaci, tako da svaka moja stvar ima i "moj pečat". Svoje stvari s ljubavlju nosim, a uvek imam želju da ih i neko drugi slatko nosi, kao što sam i ja - iskrena je ministarka.

Ono što Slavicu odvaja od većine žena, je što se ne vezuje za svoju garderobu, bez obzira na marku i vrednost, koja je u njenom slučaju uvek velika.

 

 

- Nikad jednu odevnu kombinaciju ne nosim duže od jedne sezone. Posle toga poklanjam! Ako ne sestrama, njihovim ćerkama ili prijateljicama, onda mojim pacijentkinjama koje su zbog toga presrećne. Dešava se da dođu na terapiju i pitaju:"Kad ćete da sređujete ormane?", što "u prevodu" znači:"Kad će pokloni?". Desilo se više puta da dođu kod mene, i da im pohvalim stil odevanja, a one mi onda kažu da sam im to ja poklonila - sa osmehom priča ministarka.  

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

Donacije za Crveni krst

Dok je bila na studijama medicine Slavica Đukić Dejanović često je odlazila u Crveni krst gde je donirala odeću.

- Oduvek sam kupovala odeću i cipele, a kako ne voim istu stvar da nosim više pita, sve ono što sam jednom ili dva puta obukla, još dok sam bila mlada, pakovala sam i nosila u Crveni krst. Kao dete patila sam što sam jedinica, nedostajala mi je sestra ili brat. To je jedan od razloga što sam uvek poklanjala i delila svojim drugaricama koje sam gledala kao sestre, što i danas radim - kaže Đukić Dejanović.

Osećaj za stil, Slavica Đukić nasledila je od majke, koja je, kaže, uvek učila da bude doterana.

- Još kad sam bila devojčica, majka me je opominjala da moram uvek biti sređena i da gradim sopstveni stil. Često putujem zbog posla kojim se bavim, ali se još nije desilo da ne odvojim bar sat vremena da u svakom gradu u svetu, obiđem neki butik i kupim neku "krpicu". Imam mnogo stvari, puna ih je kuća. Odeću sam počela da poklanjam pacijentkinjama još kad sam bila asistent, i tu tradiciju ne planiram da prekinem - zaključuje Slavica Đukić Dejanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading