Mihajlovićeva ogorčena: Potezi Prištine narušavaju stabilnost

Autor: Tanjug

Vesti

28.12.2018

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, izjavila je da nove mere prištinskih institucija, kojima se proširuje lista robe na koju se odnose takse od 100 odsto, dodatno narušavaju političku stabilnost i šanse regiona da se ekonomski razvija, saopšteno je iz njenog kabineta.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović

- Prištinskim političarima nije bilo dovoljno što su uvođenjem taksi blokirali dijalog sa Beogradom, nego su krenuli u potpuno zatvaranje svoje ekonomije. Takvim merama direktno rade protiv ekonomskog razvoja, a štetu od toga imaju i Albanci i Srbi, jer gde nema slobodnog kretanja ljudi i robe, tu nema ni razvoja, ni perspektive, ni boljeg života - kaže Mihajlovićeva.

Ona je dodala da svaka nova blokada preti da povuče region u začarani krug nerazvijenosti, nestabilnosti i sukoba. 

- Jedini izlaz iz toga i put da kao region idemo napred jeste u odgovornoj politici, dijalogu i kompromisu. Za dijalog su, međutim, potrebne dve strane, a trenutno postoji samo jedna - navodi Mihajlovićeva.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading