Suljo opet divlja! Ugljaninove pristalice traže "slobodu" od "okupacije"

Autor: Tanjug

Vesti

27.12.2018

18:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pristalice Sulejmana Ugljanina ponovo su poslale skandalozne poruke iz Novog Pazara. Stranka demokratske akcije Sandžaka organizovala je danas protesnu šetnju "1918- godina okupacije Sandžaka", odakle je poručeno da je "došlo vreme da i Sandžak dobije slobodu u svojim granicama".

RepublikaFoto: Republika
Sulejman Ugljanin na jednom od prethodnih mitinga

Okupljenim građanima obratio se generalni sekretar stranke Ahmedin Škrijelj, koji je istakao da je povod današnjeg okupljanja ljudska, građanska i nacionalna obaveza da se građani Sandžaka odrede i zauzmu jasan stav prema činjenici da je stvaranjem Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca Sandžak zvanično okupiran, navodi se u saopštenju Informativne službe SDA Sandžaka.

- Kreatori takve državne tvorevine u potpunosti su ignorisali interese Sandžaka kao zasebnog političkog entiteta, koji su izraženi kroz Sjeničku rezoluciju iz avgusta 1917. godine. Uključivanje Sandžaka u Kraljevinu SHS izvršeno je protivno volji i interesima građana - rekao je Škrijelj.

Građanima Sandžaka je, prema njegovim rečima, tada uskraćeno pravo da neposredno ili preko svojih legitimnih predstavnika zaštite Sandžak, sebe i svoje interese.

- Mi ovom protestnom šetnjom na demokratski i civilizovan način šaljemo poruku da građani Sandžaka neće više dozvoliti da ih bilo ko, bilo kada, dovodi pred svršen čin i da svako rešenje suprotno interesima Sandžaka neće biti prihvaćeno i za građane Sandžaka neće biti obavezujuće - rekao je on.

Škrijelj je ocenio da je "došlo vreme da i Sandžak u svojim granicama, dobije slobodu i svoje mesto pod suncem".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading