"Metalac" demantovao da su oni zagađivači: Potekla crvena reka Despotovica!

Autor:

Vesti

28.12.2018

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reka Despotovica u Gornjem Milanovcu prekjuče je promenila boju nakon što se iz kanalizacionog odvoda kod fabrike "Metalac" izlila tečnost crvene boje u tu reku. Iako je društvenim mrežama počela da kruži fotografija pocrvenele reke i negativni komentari na račun te kompanije, iz "Metalca" su demantovali da zagađenje potiče od njih.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
KONTROLA Inspekcija još utvrđuje izvor zagađenja

Naime, kako su naveli, nisu utvrdili nijedan izvor zagađenja niti kvar na svojim postrojenjima.

- I sami smo bili šokirani, hitno smo reagovali i proverili što je bilo do nas. Ekipe i dalje dežuraju i proveravaju neprestano ispravnost svih prečistača. Ovo, međutim, nije prvi put da se najpre posumnja u "Metalac", a da krivac ne budemo mi. Taj izlaz u reku Despotovicu je zapravo potok u koji je uključeno više kišnih kanalizacija iz naselja severno iznad "Metalca" - naveli su iz kompanije.

Dodaju da čekaju i zvanično saopštenje inspekcije koja proverava slučaj.

Taj izlaz u reku je zapravo potok u koji je uključeno više kišnih kanalizacija iz naselja severno iznad "Metalca"

- "Metalac" je takođe čekao zvanično saopštenje nadležne inspekcije jer sami nismo utvrdili nijedan izvor zagađenja niti kvar na našem postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda - navodi se u odgovoru.

 

 

Inače, u kompaniji "Metalac" navode da ulažu u ekologiju i zalažu se za "čist i zdrav Milanovac" i da u vezi sa ovim slučajem neće "sedeti skrštenih ruku".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading