Jezive prognoze Ruskinje: Srbi, živećete u albanskom kalifatu!

Autor: D. SIMIĆ

Vesti

26.12.2018

06:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Albanski kalifat će se sigurno pojaviti na Balkanu ako ne budemo dejstvovali protiv toga", istakla je ruska profesorka sa Moskovskog instituta za međunarodne odnose dr Jelena Ponomarjova odgovarajući na pitanje publike o velikoalbanskom projektu na promociji svoje knjige "Kosovo - razbojnička država".

RepublikaFoto: youtube.com/ News Front Srbija
Jelena Ponomarjova

Ona je navela da pitanje Kosmeta nije samo regionalni već i svetski politički problem.

- Sve manifestacije neljudskog ponašanja su se dešavale na Kosovu. Ono nije regionalno, već svetsko političko pitanje. Kosovo se nikada ne bi pojavilo bez podrške transnacionalnih kompanija. Pitanje je kako su se vođe OVK pretvorile u poželjne političare? Evolucija Tačija i Haradinaja od terorista u političare je nekome od zapadnih sila trebala - rekla je Ponomarjova.

Istakla je i da se rusko društvo sve više interesuje za Balkan, a onda političari reaguju na stav društva, ali da ipak ruska spoljna politika mora da bude agilnija prema dešavanjima na Balkanu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Albanska zastava

Milica Đurđević iz Srpskog sabora Zavetnici kaže za Srpski telegraf da je ideja "velike Albanije" od začetka projekat zapadnih sila.

- London i Beč više od dve decenije pokušavaju da stvore još jednu albansku državu - takozvanu republiku Kosovo. Sve su to koraci ka uspostavljanju velikoalbanskog kalifata, koji će služiti interesima hegemonije zapadnih sila na Balkanu. Brana tome je veći uticaj i prisustvo Rusije. Sve što je do sada ruska diplomatija učinila je višestruko značajno, ali nove okolnosti i pretnje iziskuju čvršću koordinaciju Beograda i Moskve - objašnjava naša sagovornica.

DR PONOMARJOVA: Sve manifestacije neljudskog ponašanja su se dešavale na Kosovu

Da opasnost od stvaranja moćne albanske države postoji, posebno ukoliko se obistine ideje o spajanju Kosova i Albanije, o kojima uveliko govore albanski političari Edi Rama i Ramuš Haradinaj, smatra politički analitičar Dejan Vuk Stanković.

- Rusija je tradicionalno zainteresovana za ovaj prostor i vrlo je moguće da se Rusi više uključe. Pretpostavljam da bi to postigli tako što bi Srbiji pomogli u vojnoj opremi i jačanju ekonomije - navodi naš sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
mimi

30.12.2018 15:40

pa mi se nismo pokorili turskom kalifatu a siptari oce da nas stave u kalifat,gospodjo iz rusije zeznula si se poprilicno