AFERA "ĐIKILIKS": Dragane, dali smo za tvoju kuću 1.000.000 €

Autor:

Vesti

25.12.2018

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski telegraf nastavlja da objavljuje mejlove koje je Dragan Đilas u vreme dok je bio gradonačelnik razmenjivao sa svojim poslovnim saradnicima, ali i urednicima dnevnog lista Press, koji su mu polagali račune, i izdavao im je direktne naloge o čemu treba da pišu, koga da napadaju, čiju smenu da traže.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Dragan Đilas

Danas objavljujemo prepisku sa čelnicima firme koju je vodio uporedo sa obavljanjem javne funkcije, dolazeći u direktan sukob interesa.

Foto: Srpski telegraf

Obrtao se ogroman novac

Pod naslovom "Samo da imaš na umu" Đilasova najbliža saradnica iz "Multikoma" šalje svom šefu mejl iz kog se vidi na šta je sve kompanija davala pare. Između ostalog, podseća ga da su za njegovu kuću platili milion evra. U ovom dopisu pominje mnogobrojne milionske poslove u kojima se, evidentno, obrtao ogroman novac. Za sve to vreme, podsetimo, Đilas obavlja funkciju gradonačelnika Beograda.

Foto: Srpski telegraf

Daj da nadzidamo jedan sprat

Gradonačelnik može i da nadzida gde hoće i koliko hoće, mislio je Đilas dok je bio u toj fotelji. O tome svedoči još jedan mejl u nizu koji mu šalje šefica njegove firme u to vreme. Ona mu saopštava da postoji ideja da se neka zgrada nadzida za jedan sprat, ali predlaže da za to ipak sačeka nekoliko meseci kako "neko ne bi mahao papirima" i tako mu politički naškodio.

 

Foto: Srpski telegraf

Kampanja u Pressu, pa smena na Vladi

U jednom od mejlova koje tadašnji urednik Pressa šalje Đilasu on mu do detalja objašnjava šta planira da objavi u narednim brojevima.

Foto: Srpski telegraf

U ovoj prepisci, u kojoj se pominju konkretna imena ljudi i firmi protiv kojih treba pisati tekstove, govori se i o tome da će se "u četvrtak na Vladi tražiti smena direktora preduzeća 'Nuklearni objekti'".

Foto: Srpski telegraf

Prvo papir, onda dajte ljudima plate

Đilas ni do danas nije priznao da je bio vlasnik dnevnog lista Press, zajedno sa Miroslavom Miškovićem, međutim, on se bukvalno na dnevnom nivou bavio poslovanjem tih novina. To se jasno vidi iz mejlova u kojima se govori o nabavci papira, dugovanjima Pressa, isplati zarada zaposlenima...

Sutra: Novi mejlovi Dragana Đilasa

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading