Ljajić "obradovao i prijatelje i neprijatelje": Povlačim se da bih jednog dana mogao da se vratim

Autor: Tanjug

Vesti

23.12.2018

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najavom da neću biti ministar obradovao sam i prijatelje, jer mi misle dobro i znaju koliko sam sebe uložio u ovaj posao, ali i neprijatelje, koji neće morati da me svakodnevno gledaju, kazao je u intervjuu "Kuriru" potpredsednik Vlade Srbije i lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Rasim Ljajić

On je dodao da je "na kraju krajeva, glavna zamerka na njegov račun svih ovih godina upravo to što je bio skoro u svim vladama posle 2000. godine".

- I zato najmanje što mogu da uradim jeste da se povučem da bih jednog dana mogao da se vratim, što je jedan normalan i prirodan proces u politici - naveo je Ljajić.


On je naveo da nije nameravao da ikoga šokira kad je, gazeći 19. godinu ministarskog mandata, najavio da neće biti ministar nakon narednih izbora. 

- Ovo je vin-vin situacija i za moje prijatelje i za neprijatelje. Prijatelji su se obradovali zato što mi misle dobro i znaju koliko sam sebe uložio u ovaj posao. Za 10 godina, ni dana godišnjeg odmora nisam imao. A neprijatelji su se obradovali jer neće morati da me svakodnevno gledaju - poručio je Ljajić.
Foto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

Na konstataciju novinarke da je "mnoge šokirao ovom najavom" i pitanje "da li je šokirao i lidera SNS Aleksandra Vučića", Ljajić je kazao da mu "nije namera bila da bilo koga šokira, jer je to i ranije najavljivao" i da je "sa Vučićem o tome razgovarao posle izbora 2016, a sada na tu temu nisu pričali zato što je to najava nečega što će da uradi posle izbora ili eventualne rekonstrukcije".


- Da sam hteo da podnesem ostavku, onda bih svakako prvo sa njim i s premijerkom razgovarao, jer tako red nalaže. Možda su šokirani samo oni koji su očekivali da na mojim leđima dobijaju neke pozicije, a da zauzvrat za stranku ne rade ništa. Ne kaže se džabe ''Ne pada sneg da pokrije breg, već da svaka zverka ostavi svoj trag''. Tako da je i moja najava neučestvovanja u Vladi bila korisna i sa stanovništva utvrđivanja lojalnosti i pripadnosti stranci - rekao je Ljajić.
Foto: Tanjug
Rasim Ljajić: Sa Vučićem uglavnom razgovaram o tome kako da privučemo što više investicija

Upitan "da li je Vučić pokušao da ga nagovori da se predomisli, kao što je uspeo 2012, kada je i ulazio u Vladu sa SNS", Ljajić je naveo da "sa Vučićem nije uopšte o tome razgovarao i zaista ne misli da je to neka važna politička tema, na koju ne želi više da se osvrće".

- Sa Vučićem uglavnom razgovaram o tome kako da privučemo što više investicija, kako da se dođe do normalizacije odnosa u regionu ili do maksimalizacije naših turističkih potencijala - naveo je Ljajić.

Na pitanja "da li su ga na povlačenje gurnuli Šešelj i Zukorlić" i "kakva je njihova politička sudbina", Ljajić je odgovorio da je "daleko od toga da su ga Šešelj i Zukorlić gurnuli u sve ovo, niti bi ikada popustio pod njihovim pritiscima".

Foto: Tanjug
Muamer Zukorlić

- Istini za volju, svojom bestijalnom kampanjom olakšali su donošenje odluke koju bih inače i bez toga doneo. Moje neučestvovanje u izvršnoj vlasti ne znači beg od politike, jer bi bio suviše veliki luksuz da 30 godina bavljenja politikom i borbe za jednu normalnu i pristojnu Srbiju bacim pod noge. Boriću se koliko mogu protiv politika koje personalizuju Šešelj i Zukorlić, mada su te politike odavno poražene i od srpskog i od bošnjačkog naroda - poručio je Ljajić.


Upitan "šta će poželeti sebi u novoj godini, a šta građanima Srbije", on je rekao da će "sebi poželeti da mi se ne ponovi 2018".

- A građanima ono što je najvažnije, da imaju puno zdravlja i mnogo manje sekiracije - naveo je Ljajić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading