Ministarstvo poljoprivrede se oglasilo posle hapšenja: Nulta tolerancija na zloupotrebu važi za svakoga!

Autor: Tanjug

Vesti

22.12.2018

19:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede povodom hapšenja u Upravi za agrarna plaćanja saopštilo je večeras da najoštrije osuđuje svaki pokušaj zloupotrebe položaja koji nanosi štetu naporima ministarstva da se poboljša položaj poljoprivrednika u Srbiji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Kao što je to bio i do sada slučaj, beskompromisna borba protiv pronevera i nulta tolerancija za svaki oblik zloupotrebe se nastavlja i važiće za svakoga - saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Ministarstvo navodi i da će u cilju dalje zaštite svakog poljoprivrednog proizvođača i njihovog prava da dobiju zakonom predviđene subvencije nastaviti sa punom podrškom nadležnim organima Ministarstva unutrašnjih poslova u otkrivanju svake vrste zloupotreba. 


- Takođe, želimo i da još jednom podsetimo na nedavna hapšenja zbog pokušaja reeksporta voća, kao i zloupotreba sa trgovinom mesom kada smo upravo najavili beskompromisnu borbu protiv korupcije, bez obzira na koga se ona odnosila - ističe se u saopštenju.

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal danas su uhapšeni vršilac dužnosti direktora Uprave za agrarna plaćanja Ž.R, službenik te uprave D.V. kao i još dvojica osumnjičenih B.Ž. i V.D, rečeno je Tanjugu u Tužilaštvu.

Kako se navodi, oni su uhapšeni zbog sumnje da su počinili zloupotrebe u vezi dodele subvencija i podsticaja za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading