"Ne trebaju nam dodatni pregovarači, suština je u našem razgovoru sa Albancima"

Autor: Tanjug

Vesti

22.12.2018

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema nametanja rešenja, niti potrebe za novim "pregovaračima", mada bez saglasnosti "velikih" nema ni krajnjeg rešenja za Kosovo i Metohiju. To bi, u najkraćem, bila suština stava predsednika Aleksandra Vučića po pitanju uloge velikih sila u pregovorima Beograda i Prištine.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Aleksandar Vučić

On je više puta večeras u razgovoru sa novinarima ponovio da do kompromisnog rešenja mogu doći samo Srbi i Albanci u međusobnom razgovoru, i da kompromis ne može niko da nametne.

- Mislim da je dobra vest da SAD žele kompormis između Beograda i Prištine. Ono što je šustina je da imamo razgovore pod okriljem EU i biće nastavljeni onog sekunda kada neko povuče svoju anticivilizacijsku odluku o uvođenju taksi - istakao je Vučić. 

Teško do rešenja bez Moskve i Vašingtona

On kaže da se ništa u tom formatu nije promenilo i da samo velike sile izražavaju svoju želju.

Takođe naglašava da je nemoguće da krajnje rešenje bude doneto a da se sa tim ne saglase Moskva i Vašington.

- Nema potrebe da imamo ''dodatne'' pregovarače, jer je šuština u našim razgovorima sa Albancima. Nema toga ko može da nametne rešenje, mi moramo da sednemo i da se dogovorimo sa Albancima ako hoćemo resenje. I Albanci moraju da sednu sa Srbima ako hoce rešenje - naveo je Vučić, isticući da ne mogu da ga nametnu ni Amerikanci, ni Rusi, ni Evropljani, niti bilo ko drugi.

 

 

- Suština je u našem razgovoru - ističe on.

Ovo je jedino što je moguće, a mnogo je daleko i u ovom trenutku izgleda nemoguće, napominje predsednik.

Majke da ne brinu

- Neću ja da budem donosilac loših vesti, zato što hoću da dam svu energiju i želju da postignemo kompormis i da ne mora svaka majka da brine da li će dete da joj ide u rov i da li će da se vrati - istakao je predsednik Srbije.

Napomenuo je i da ne želi da naš narod na KIM razmislja da li će dete da pošalje u školu i da li će učiti srpski i imati hranu i lekove.

- Mnogo je komplikovano i teško, potrebna je pomoć i podrška - ukazao je i dodao da je najlakse kritikovati.

- Nađite mi petoro od vas koji će da se saglase. ''Sve je naše'' su bajke za malu decu, a ja odavno ne verujem u bajke - zaključio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Lina

23.12.2018 18:52

Mi smo uvek spremni za dijalog.

bunar

24.12.2018 05:56

Mnogo teska vremena dolaze za Srbiju sto se pregovora za KiM tice.