Gradimo kompleks u Jasenovcu! Deca iz Srbije, BiH, ali i iz Hrvatske treba da znaju istinu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

22.12.2018

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsedavajućim Predsedništva BiH Milorada Dodika u zgradi Generalnog sekretarijata na Andrićevom vencu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žrtve Jasenovca

Dvojica sagovornika najavila su da će, između ostalog, u Jasenovcu biti izgrađen kompleks u znak sećanja na zločine nad Srbima.

- Izgradićemo kompleks u znak sećanja na zločine nad Srbima u Jasenovcu, da naša deca vide i znaju šta se tamo događalo - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Rekao je da je ideja "da napravimo nešto što bi bio najveći zajednički spomenik, na teritoriji gde žive Srbi, da u Donjoj Gradini izgradimo novi Memorijakni kompleks i muzej, sa mogućnošću najboljih i najsnažnijih video zapsia iz vremena Drugog svetskog rata".

Na taj način bi, kaže, deca iz Srbije, BiH, ali i iz Hrvatske mogla da uče kakvo se zlo dogodilo u Jasenovcu, jer mi ne želimo da prihvatimo fabrikovanje činjenica i izmišljanje istina.

- Želimo to, jer se borimo da takve stvari ne odu u zaborav, a ne zato što bismo nekoga da mrzimo - podvukao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading