Trojici Srba iz Kosovske Mitrovice produžen pritvor, evo i koliko!

Autor: blic.rs

Vesti

21.12.2018

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trojici Srba iz Kosovske Mitrovice koji su osumnjičeni za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, Osnovni sud u Prištini produžio je pritvor za još dva meseca.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

Jedan od branilaca trojice osumnjičenih Srba, advokat Dejan A. Vasić kaže za Radio Kontakt plus da će odbrana uložiti žalbu na odluku suda o produžetku pritvora.

- Ostajem pri stavu da u ovom slučaju nema dovoljno dobro osnovane sumnje da se takva mera određuje, naročito na mog branjenika (prim.ured. Markovića). Danas je, nakon što je Apelacioni sud odbio naše žalbe, u roku od sat vremena Osnovni sud doneo odluku o produženju pritvora - kaže Vasić.

On ističe da je prevelika buka koju je proizvela akcija specijalaca u Severnoj Mitrovici sudu vezala ruke te mora da postupa na ovakav način.

- Navodi Tužilaštva su po mojoj oceni smešni i te insinuacije može da pronađe svaki građanin koji na internetu ukoliko pretražuje ubistvo Olivera Ivanovića - dodao je Vasić.

Kosovska policija je u akciji u severnom delu Mitrovice 23. novembra lišila slobode Nedeljka Spasojevića, Dragišu Markovića i Marka Rošića zbog sumnje da su povezani sa ubistvom Olivera Ivanovića.

Prema optužnici Specijalnog tužioca Kosova, Rošić, inspektor i policajac Kosovske policije – Spasojević i Marković, osumnjičeni su za tri krivična dela: teško ubistvo, otkrivanje službene tajne i ilegalno posedovanje oružja.

Trojica osumnjičenih pred sudiju su izlazila i u ponedeljak kada se po nalogu Apelacionog suda ponovo odlučivalo o inicijalnoj meri pritvora od mesec dana koja je tada ipak bila potvrđena u svetlu novih dokaza koje je iznelo Specijalno tužilaštvo.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading