Dačić za Trampova pisma: Ćuška onima koji koče pregovore

Autor: Tanjug

Vesti

21.12.2018

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pisma američkog predsednika Donalda Trampa predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i kosovskom predsednik Hašimu Tačiju "podrška su mirovnom procesu i ćuška onima koji to usporavaju", izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

RepublikaFoto: Tanjug/MSP/O. STEVANOVIĆ
Ivica Dačić

U intervjuu za TV Prva, Dačić je podsetio da su SAD bile spremne da organizuju potpisivanje sporazuma Beograda i Prištine, kao što su to učini nekada između Izraela i Palestine, ali je dodao da se iz svega što se u poslednje vreme dešava vidi da se do rešenja neće doći brzo.

- Bili su spremni da organizuju potpisivanje u trenutku kada se mi dogovorimo, jer oni nisu deo dijaloga i ne određuju vreme za to, ali sve ovo što se dešava sada s (kosovskim premijerom Ramušom) Haradinajem i merama i nerazumnim odlukama iz Prištine, govore o tome da rešenje neće biti brzo - kazao je Dačić.


Prema njegovim rečima, to i jeste razlog što su ta pisma usledila, kao neka vrsta davanja podrške mirovnom procesu i ćuški onima koji koče rešenje. 
Foto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Ministar spoljnih poslova Srbije podsetio je i da je jedan od retkih i prvih koji je govorio o razgraničenju kao mogućem rešenju, i to kada niko o tome nije smeo da priča i kada nije bilo popularno da se priča o tome.


- I dan danas mislim da je to jedina realna mogućnost za brzo rešenje, s druge strane, to rešenje uvažava interese i srpskog i albanskog naroda, a s treće, kod američke administracije se promenio pristup, promenom predsednika i njegovih najbližih saradnika došlo je do mogućnosti da se ipak pitanje Kosova ne smatra gotovim i rešenim - kazao je Dačić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading