Bivši političar prvo promenio profesiju, a sada i ime

Autor: I. Ž.

Vesti

21.12.2018

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saša Janković, dojučerašnji lider Pokreta slobodnih građana koji je pre tri dana objavio povlačenje iz politike, očito se povukao i iz uloge Don Kihota. Iako mu je to bio zvanični nadimak na Tviter nalogu, od juče više nije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Saša Janković

Zasad je još uvek nepoznanica da li će mu sledeći nadimak biti Sančo Pansa, po najboljem Kihotovom prijatelju u romanu "Don Kihot" španskog pisca Migela de Servantesa. Pansa, podsetimo, bio je verni saputnik Don Kihota i izuzetno je životan i ubedljiv lik.

Pansa je kao siromašni, priprosti, neobrazovani seljak prihvatio službu kod svog suseda plemića Don Kihota. U romanu Pansa želi da budućnost svoju porodice podigne na viši društveni rang, ali je svestan da je to teško ostvarljivo, a cilj mu je da je sit i da ne mora ništa da radi.

Prema pisanju medija, sad već bivši političar uveliko traga za novim poslom, a kako se navodi u tim tekstovima, Janković se nada da će mu sledeće radno mesto biti u Briselu.

Imajući u vidu da je njegov pokret već duže od godinu dana pravio brojne omaške i gafove, da se zbog politike, prema sopstvenom priznanju, grčio po bečkim hotelima, ne čudi što je Janković digao ruke od pokušaja da povrati status uzdanice opozicije, što je uspeo da bude tek koji mesec otkako je stupio na političku scenu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Tasa

21.12.2018 11:05

Posle ovoga mu tek niko nece verovati nista.