SRPSKA POLICIJA DOBILA POJAČANJE IZ VAZDUHA: Stigla dva helikoptera za traganje i spasavanje!

Autor: blic.rs

Vesti

20.12.2018

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpskoj policiji predata su dva "Erbasova" helikoptera H145M, namenjena za medicinsku upotrebu i traganje i spasavanje.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Foto: Ilustracija

Fabrička primopredaja dva od cetiri helikoptera, izvršena je početkom nedelje u nemačkom gradu Donavurtu, nedaleko od Minhena. Primporedaji helikoptera, kako piše list, prisustvovali su čelnici kompanije "Erbas", kao i pripadnici Helikopterske jedinice MUP, piloti i mehaničari.

Jedan od dva helikoptera za medicinske namene, hitan medicinski transport, a drugi helikopter namenjen je za akcije traganja i spasavanja, što je jedna od osnovnih delatnosti Helikopterske jedinice MUP.


Zbog toga je u obe letelice ugrađena i bočna dizalica na koju će, kada za tim bude bilo potrebe, moći da se zakače korpe u kojima će se u helikopter unositi povređeni, zarobljeni u požaru ili snegu, ali i dopremati neophodna pomoć u vidu lekova i hrane onima do kojih se normalnim putem ne može doći.

U ovom trenutku u "Erbasu" su piloti i mehaničari Helikopterske jedinice MUP koji uče da lete, odnosno popravljaju nove helikoptere.

Svi oni nalaze se na različitim nivoima obuke, a trojica mehaničara nedavno su završila kompletnu obuku. Ukupno devet "Erbasovih" helikoptera u Srbiju će biti dostavljeno u toku naredne godine. Prva tri, jedan za Vojsku i dva za policiju, trebalo bi da stignu već tokom marta 2019. godine.


Ostalih šest biće predati Srbiji u različitim intervalima, najkasnije do kraja sledeće godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading