Evo kada počinje izgradnja autoputa od Beograda do Sarajeva

Autor: Republika

Vesti

20.12.2018

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izgradnja auto-puta Beograd-Sarajevo počinje 2020. godine. Ovo je potvrdila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović nakon potpisivanja komercijalnog ugovora za prvu deonicu od Sremske Rače do Kuzmina, vrednu 250 miliona evra.

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Žestić
Zorana Mihajlović

- Turska kompanija "Tašjapi" radiće na rekonstrukciji puta Novi Pazar - Tutin. Očekujemo da to čine u skladu sa ugovorom i na vreme, a sledeće godine ćemo potpisati i finansijski ugovor - rekla je Mihajlovićeva.

Ona je ocenila da je izgradnja auto-puta između Srbije i Bosne i Hercegovine početak boljeg povezivanja dve države koji će omogućiti brži razvoj regiona.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić rekao je da je potpisivanje komercijalnog ugovora za izgradnju deonice auto-puta Beograd-Sarajevo rezultat uspešnih trilateralnih odnosa između Srbije, Turske i BiH.

250

miliona evra vredna prva deonica

- Srbija ima najveći obim spoljno-trgovinske razmene sa BiH, ali postoji ubedljivo najgora infrastruktura između dve zemlje. Zato je ovaj projekat značajan za njihovu ekonomiju - ocenio je Ljajić.

Ministar je podsetio da je Bosna i Hercegovina treće izvozno tržište za srpske proizvode i vrlo važan spoljno-trgovinski partner Srbije budući da se polovina trgovinske razmene Srbije sa zemljama članicama CEFTA sporazuma o slobodnoj trgovini odnosi na BiH.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading