Preuzimaju opoziciju, Vuk i Sergej otimaju Savez: Đilas pravi stranku

Autor:

Vesti

20.12.2018

04:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Savezu za Srbiju besni opšti rat. Nakon što je Dragan Đilas poručio da Boško Obradović mora da leti iz te organizacije zbog debakla u Lučanima, i sam se našao na udaru. Naime, naglo se probudilo prijateljstvo Vuka Jeremića i Sergeja Trifunovića, koji su, zajedno sa Bojanom Pajtićem, skovali plan kako da preuzmu celu opoziciju. A da bi to uradili, moraju da sklone upravo Đilasa.

RepublikaFoto: twitter.com/serge truffaut

O ovome se već nekoliko dana sve glasnije priča u Savezu za Srbiju, a potvrda tih informacija je i fotografija kojom su se posle protesta prošle subote pohvalili lider Narodne stranke, glumac i bivši predsednik DS.

JAVNA TAJNA

Javna je tajna da je Jeremić, kako potvrđuju izvori upućeni u ova opoziciona dešavanja, nezadovoljan nevidljivošću u Savezu za Srbiju, gde po isticanju u prvi plan neprikosnoveno prednjači Đilas.

- Vuk je rezigniran činjenicom da se unutar saveza on zapravo i ne vidi, dok više pažnje imaju oni koji, kako on misli, ne vrede ničemu. Paradoks kog je i on sam svestan i zbog čega je veoma ljut na saborce je i to što neki marginalni lideri, poput Zorana Lutovca ili Željka Veselinovića, dobijaju mnogo više pažnje - prenosi za Srpski telegraf izvor blizak savezu.

U takvom stanju, prema rečima našeg sagovornika, Jeremić se okrenuo glumcu Sergeju Trifunoviću, sa kojim se naglo združio i već uveliko kuje prevrat unutar saveza.

Sergej je taj koji okuplja građanski sloj, dok bi Jeremić malo da bude lider, a malo u pozadini

Vladimir Pejić, Faktor plus

- Oni smatraju da su dobitna kombinacija jer Vuk računa na nacionalističke pristalice, dok bi Trifunovića podržala građanska opcija - dodaje naš izvor.

Da je lider Narodne stranke ekstremno nezadovoljan položajem koji njegova partija i on lično imaju u savezu, moglo se između redova pročitati i u izjavi koju je posle izbornog debakla u Lučanima dao listu Danas.

RepublikaFoto: Tanjug
Vuk Jeremić

- Nije tajna da je NS bio za bojkot izbora ne samo u Kuli, Kladovu i Doljevcu nego i u Lučanima, zbog uslova koji su bili potpuno neprihvatljivi. Ali je većina u savezu drugačije mislila i dogovor je bio da se izađe na izbore u Lučanima kako bi se dokumentovalo i pobrojalo sve što se dešava. Zato nimalo ne iznenađuje rezultat izbora - naveo je Jeremić.

KONFUZIJA U NAJAVI

Cela slika još je jasnija ako se ima u vidu da je Jeremić samostalno istupao još u oktobru na sednici glavnog odbora svoje stranke, kada je rekao da će NS u budućnosti biti partija na vlasti, ne pominjući savez ni u jednom trenutku.

- Narodna stranka posejala je nadu, seme pobune da se može reći "ne" i ja vam sada kažem: Narodna stranka je naredna stranka koja će voditi državu - poručio je tada Jeremić.

Direktor agencije za ispitivanje javnog mnjenja Faktor plus Vladimir Pejić kaže za Srpski telegraf da bi koalicija Trifunovića i Jeremića patila od dodatne konfuzije.

MOJ STAV

Vladimir Orlić, član predsedništva SNS

Trojica bivših u svakom smislu jadaju se u stilu "ko je od njih veći lider, a ne onaj uobraženi Đilas" i teše se međusobno. Rade na svojim čuvenim "vrednostima": prostakluku, sirovoj mržnji, pozivanju na nasilje i primitivnoj bahatosti, u kojima su identični, bez razlike. Jeremiću su ovo idoli, svaki na svoj način, pa je njihovim društvom oduševljen kao onda kad je grlio Solanu

- Odlično je to što njihovo druženje nije tajno, kako bi građanima bilo jasno da se Trifunović sve više politički eksponira. Međutim, nejasna je pozicija Narodne strane u samom savezu, što dodatno pojašnjava činjenicu koliko je društvo u njemu heterogeno. Sergej je taj koji okuplja građanski sloj, dok bi Jeremić malo da bude lider, a malo u pozadini. Đilas je po tom pitanju mnogo odlučniji - smatra Pejić.

Niko od pomenutih aktera nije juče želeo da prokomentariše za naš list odnose među njima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading