ZABRANILI MU ULAZAK U SAD, A GURIJA TAKVA ODLUKA "NITI ZANIMA, NITI POGAĐA"

Autor: Radio Slobodna Evropa

Vesti

19.12.2018

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goran Radosavljević Guri izjavio je da ga "niti interesuje niti pogađa odluka" Stejt departmenta da mu se zabrani ulazak u SAD.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Guri odbacio bilo kakvu odgovornost za smrt braće Bitići

Podsetimo, ranije je objavljeno da je Stejt department zabranio ulazak na teritoriju SAD bivšem komandantu srpske Žandarmerije, zbog umešanosti u slučaj braće Bitići. Istom odlukom obuhvaćeni su i njegova supruga i ćerka, objavio je Radio Slobodna Evropa.

- Ne želim da reagujem na takvu vest, niti me interesuje, niti me pogađa takva odluka - rekao je Radosavljević za Radio Slobodna Evropa nakon što je objavljena informacija da ga je Stejt department označio kao "učesnika u teškom kršenjima ljudskih prava".


U izjavi za RSE odbacio je bilo kakvu odgovornost za smrt braće Bitići.

- Dao sam izjave istražnim organima, hiljadu puta sam o tome pričao, tako da je nonsesns da pričam o tome uopšte - rekao je Radosavljević.

Foto: youtube.com/ Vukbg
Guri dok je bio komandant u Žandarmeriji

Radosavljevića, bivšeg komandanta policijske jedinice Žandarmerije, članovi albanske porodice Bitići označili su kao odgovornog za ubistvo tri njena člana - braće Ilija, Agrona i Mehmeta u julu 1999. godine u Petrovom Selu blizu Kladova, u istočnoj Srbiji.

Već nekoliko godina u javnosti Srbije se ukazuje na sumnje o odgovornosti Gorana Radosavljevića Gurija u slučaju koji opterećuje bilateralnih odnose Srbije i SAD.

Vladimir Vukćević, bivši tužilac za ratne zločine, potvrdio je u februaru 2018. da je Goran Radosavljević bio pod opservacijom.

- Da je bilo dokaza protiv Gorana Radosavljevića Gurija ne bi se on šetao po ulici - poručio je Vukčević januara 2016. Njegova naslednica na mestu tužioca za ratne zločine, Snežana Stanojković navela je u martu 2018. da Tužilaštvo nastavlja da radi na rasvetljavanju ovaj slučaja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading