Vučić rasturio Tačija: Iza kulisa sednice u Njujorku

Autor: Republika

Vesti

18.12.2018

00:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić izvojevao je u Njujorku, na sednici Saveta bezbednosti, ubedljivu diplomatsku pobedu za Srbiju i predstavnika Prištine Hašima Tačija ostavio "praznih rukava". Pored jasne i ubedljive argumentacije koju je izneo u svom govoru, a o čemu je Republika.rs već pisala, i scene pre, posle i tokom zasedanja svedoče da je Vučić uspešno matirao Tačija pred očima svetske javnosti.

RepublikaFoto: Tanjug
Matirao protivnika: Aleksandar Vučić

Naime, već prvi signal da Vučić i Srbija uživaju veće poštovanje u Njujorku, bila je i činjenica da je Antonio Gutereš, predsednik Ujedinjenih nacija odbio da razgovara sa Tačijem, dok se sa Vučićem sastao neposredno pre sednice.

Ništa manje važan detalj koji je mnogima promakao je i način na koji su govornici predstavljeni pre nego što su uzeli reč. Tako je Vučić pozvan da govori kao predsednik Srbije, dok je Tači p(r)ozvan jedino sa "gospodin".

I nakon same sednice, kako navode beogradski mediji, moglo se videti da Vučić uživa daleko veće simpatije, pošto su ambasadori moćnih sila, pre svih Rusije i Kine,  sa njim u neformalnoj atmosferi razgovarali, dok je Tači morao da izjuri iz sale.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading