SRAMOTA: Železnička stanica opljačkana za oko 300 metara kablova!

Autor: Tanjug

Vesti

09.08.2017

10:35 >> 10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U železničkoj stanici Zuce, između Vrčina i Belog Potoka, lopovi su odneli oko 300 metara kompletne kontaktne mreže.

RepublikaFoto: pixabay.com
Saobraćaj u zastoju jer su stanice sramno opljačkane

Zbog toga je saobraćaj u prekidu, saopštila je Infrastruktura železnice Srbije.

Kako je navedeno, zbog oko 450 kilograma bakra koji će biti prodat u bescenje nakupcima sekundarnih sirovina tom preduzeću je naneta direktna šteta veća od 20.000 evra.

Reč je o pruzi Beograd - Mala Krsna - Velika Plana. Pripadnici MUP vrše uviđaj, a vozovi se preusmeravaju na alternativni pravac. 

Lopovi su ukrali kontaktnu mrežu oko dva sata posle ponoć. 

Ovakve štete su daleko veće, jer izazivaju dodatne kvarove koji znatno povećavaju troškove očuvanja bezbednosti železničkog saobraćaja. 


Kontaktna mreža je pod naponom od 25.000 volti i velika je sreća da nije bilo smrtnih posledica. 

Nastala šteta je udvostručena i iziskuje postavljanje novih 600 metara kontaktne mreže, jer je preostala isečena i ne može biti nastavljena. 

"Nadležne ekipe IŽS ubrzano rade na sanaciji nastale štete, kako bi saobraćaj od podneva bio u funkciji", navodi se u saopštenju. 

Infrastruktura železnice Srbije apeluje da je najstrože zabranjeno i po život opasno prilaziti visokonaponskim vodovima (napon jačine 25.000 V) na železničkoj infrastrukturi. 

"Upozoravamo da sva otuđenja na železničkoj infrastrukturi dovode do ugrožavanja ne samo lične nego i opšte bezbednosti", navedeno je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading