PALMA: TERORISTIMA URUČEN SERTIFIKAT I DIPLOMA

Autor: Republika

Vesti

14.12.2018

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Današnja odluka o formiranju Vojske Kosova izazvala je oštru reakciju i predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme.

RepublikaFoto: Tanjug/D.ANIČIĆ
Palma: Sertifikat i diploma su dati da bi kosovska vojska učestvovala u terorističkim misijama u svetu

- Danas su Sjedinjene Američke Države i još nekoliko država dale sertifikat i diplomu terorističkoj organizaciji OVK za učešće u, kako su danas rekli bivši šefovi terorističke OVK, a danas čelnici takozvanog nezavisnog Kosova Ramuš Haradinaj i Hašim Tači, mirovnim misijama. Sertifikat i diploma su dati da bi kosovska vojska učestvovala u terorističkim misijama u svetu. Ova teroristička organizacija već više od 20 godina deluje na teritoriji Srbije, a od nedavno i na Bliskom Istoku. Kosovo danas ima najviše boraca u sastavu ISIS u odnosu na broj stanovnika u Evropi - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

- Nigde se u svetu nije desilo da mirovne misije, kao što su KFOR i Euleks na Kosovu i Metohiji, koje garantuju sprovođenje međunarodnih sporazuma, ćute, umesto da pohapse sve čelnike OVK zbog ratnog zločina počinjenog nad Srbima na Kosovu i Metohiji. KFOR i Euleks koga vi štitite? Teroriste ? -  upitao je Marković.

- Ovo što se danas desilo u Prištini je isto kao kada bi neka država danas Al-Kaidu ili ISIS proglasile za legalnu vojsku. Od danas i definitivno više ne postoji međunarodno pravo, već samo zakon jačega. Kumanovski sporazum, Rezolucija 1244 i Briselski sporazum su mrtvo slovo na papiru, a pogažen je i Ustav takozvanog nezavisnog Kosova. Ovo bi, uprkos svemu, morala da bude tačka dnevnog reda Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, pa da vidimo da li važi Rezolucija 1244. Jedinstvena Srbija daje punu podršku državnom vrhu Srbije. Da se na miran i dostojanstven način, kao i do sada, bori za međunarodno pravo - ocenio je Marković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading