Lazanski: KFOR laže! Današnja akcija pokazala da će štititi Vojsku Kosova

Autor: srbijadanas.com, Republika

Vesti

13.12.2018

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojni komentator i novinar Miroslav Lazanski ocenio je da današnja akcija pripadnika Kfora na severu Kosova i Metohije nije bila slučajna i da je pokazala da će međunarodne snage, na neki način, štititi proglašenje "vojske" samoproglašenog Kosova.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Miroslav Lazanski

Lazanski je naveo i da pripadnici Kfora nisu bili iskreni kada su saopštili da su međunarodne snage došle na sever Kosova i Metohije u okviru redovne vežbe.

- Nisu iskreni, lažu - oni su to izveli upravo zato da bi na neki način pokazali da će da štite i datum formiranja i cilj proglašenja kosovske "vojske" - rekao je Lazanski.

On je zapitao zašto su pripadnici Kfora baš danas, dan uoči najavljenog formiranja vojske samoproglašenog Kosova (14. decembra u Prištini), došli na sever Kosova i Metohije.

- Kako to baš da su danas došli (na sever Kosova i Metohije)? Došli su upravo zato da bi se našli kao neka vrsta podrške novoformiranim kosovskim oružanim snagama. Dakle, akcija nije nimalo slučajna - rekao je Lazanski.Više od 45 vozila Kfora ušlo je jutros na sever Kosova i Metohije, a kolona se zaustavila u Leposaviću, da bi potom krenula ka Kosovskoj Mitrovici.

Osim borbenih vozila, pripadnici Kfora nosili su i opremu za blokade i pravljenje barijera poput građevinskih mašina, bagera i kolutova žice.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading