Hrkalovićeva oštro odgovorila Bošku Obradoviću: Napadate policiju koja radi po zakonu i rugate se građanima Srbije!

Autor: Republika

Vesti

10.12.2018

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Svedoci smo novih napada Boška Obradovića na pripadnike policije iznošenjem brojnih neistina o njihovom radu. Iako je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pre više od 10 dana u Narodnoj skupštini izneo precizne podatke o prijavama i odjavama prebivališta u Lučanima, Obradović je danas ponovo pokušao da obmane javnost lažnom pričom o tome da se podaci kriju, kako se ne bi videlo koliko će biti lažnih birača na izborima 16. decembra - stoji u saopštenju državnog sekretara MUP-a, Dijane Hrkalović.

RepublikaFoto: MUP Srbije/Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dijana Hrkalović otkrila sve laži Boška Obradovića

Saopštenje Hrkalovićeve prenosimo u celini... 

"Istine radi, ponoviću podatke koje je ministar već prezentovao javnosti, jer je više nego jasno da se broj stanovnika u Lučanima već godinama smanjuje, što se najbolje može videti na osnovu prijave i odjave prebivališta. Naime, 2013. godine u Lučane se doselilo 165 ljudi, što je najveći broj u poslednjih šest godina, dok je iste godine ovo mesto napustilo 216 ljudi. U Lučane se 2014. godine doselilo 146 ljudi, a odselilo 259 ljudi. Godinu dana kasnije doselilo se 111 ljudi, a odselilo 245, dok smo 2016. godine imali 140 novih prijava prebivališta, kao i 226 odjava. Prošle godine doselilo se 140 ljudi, a iselilo 233, dok se zaključno sa 29. novembrom ove godine, kako je i ministar već govorio, u Lučane doselilo 119 ljudi, a odselilo više od 190 ljudi.

RepublikaFoto: facebook.com/Ivan Pernar
Boško Obradović

Gledano po mesecima broj prijava prebivališta ove godine u Lučanima kretao se na sledeći način. U januaru je bilo 11, u februaru sedam, martu 14, aprilu 11, maju 14, junu šest, julu 14, avgustu šest, septembru sedam, oktobru 15, a u novembru 14 prijava prebivališta. Više je nego očigledno da nema nikakvog naseljavanja ovog mesta zbog izbora, ali je to zapravo još jedan pokušaj Obradovića da lažnim tvrdnjama zaplaši javnost kako će biti stotine i stotine novih birača. Više je nego evidentno da nema prevelikih odstupanja ne samo u poslednjih šest godina, već ni poslednjih meseci.

Takođe, iznošenjem tvrdnje da policija privođenjem kandidata opozicije vrši pritisak pokazuje da ili da ne poznaje ko vodi istrage u Srbiji, ili što je daleko verovatnije želi da novim neistinama građane dovede u zabludu.

 

 

Kada je reč o konkretnom slučaju koji navodi Boško Obradović, policija je zbog oštećenja bilborda SNS-a u selu Kotraža postupala isključivo po nalogu tužilaštva koje je zahtevalo da se, između ostalog, obavi razgovor i sa jednim od kandidata za odbornika Saveza za Srbiju. Naime, tužilac je dao nalog policiji da od njega uzme izjavu, imajući u vidu da se u trenutku izvršenja krivičnog dela nalazio u blizini mesta događaja.

Boško Obradović se svojim izjavama očigledno otvoreno ruga u lice građanima Srbije kada je spreman da im u toj meri potceni inteligenciju i da bez trunke stida izjavi "iza nas nema nasilja i incidenata". Ponajmanje on ima moralno pravo da govori o nasilju, kada su se na meti njega i njegovih saboraca više puta našle žene.

 

 

Treba li da podsetim javnost na uvrtanje ruke članici RIK-a Maji Pejčić, nasrtaj na predsednicu parlamenta Maju Gojković i prebijanje novinarki TV Pink Gordane Uzelac i Mare Dragović.  Nije li to najbolji demanti ovo njegove tvrdnje, posebno što su meta uvek bile žene? Kako da nazovemo to kada bivša članica Dveri Jelena Đorđević kaže da je Obradović naručio njeno prebijanje i da je bila izložena brutalnim pretnjama, a kada čak imamo i javno svedočenje čoveka koji je bio angažovan da obavi taj prljav posao? Plašim se da je Obradović zapravo hteo reći da nasilje nije ostavio iza sebe i da ga se neće tako lako odreći.

Uprkos napadima od strane Obradovića iznošenjem brutalnih laži, Ministarstvo unutrašnjih poslova će zajedno sa drugim nadležnim institucijama države Srbije, kao i do sada, nastaviti da neselektivno štiti sve žrtve nasilja i da privodi počinioce, ma iz koje političke opcije ili društvenog miljea dolazili, jer zakon mora da važi za sve."      

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading