Selaković: Ako Kolinda uputi poziv Vučiću, on će kao "čovek dijaloga" prihvatiti poziv sa zadovoljstvom

Autor: Agencije

Vesti

08.08.2017

08:18 >> 08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Selaković, generalni sekretar predsednika Srbije, izjavio je da će se Vučić sa zadovoljstvom odazvati Kolindinom pozivu i dodao da će na takvim susretima biti pokrenuta pitanja koja hrvatska strana uvek inicira.

RepublikaFoto: Tanjug
Vučić - "čovek dijaloga"

Ako predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović uputi poziv predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da poseti Zagreb on će "kao čovek dijaloga" takav poziv prihvatiti sa zadovoljstvom, izjavio je danas generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković.

- Očekujemo da će na takvim susretima i takvim razgovorima i biti pokrenuta pitanja koja hrvatska strana uvek inicira, a to je ostvarivanje prava pripadnika hrvatske manjine u Srbiji. I ono što će predsednik Vučić siguran sam pokrenuti je ostvarivanje prava pripadnika srpskog naroda koji žive u Hrvatskoj - rekao je Selaković za RTS.

On je rekao da će se insistirati i na ostvarivanju odredjenih dogovora koji su ranije postignuti.

Selaković je rekao da iz BiH još nema jasnog poziva za posetu Vučića i da u vezi sa tim nema ni konkretnog stava.

- Vi dobro znate da je predsedniku Vučiću BiH već odavno označena kao jedan od prioriteta - naveo je on.

Selaković je rekao da misli da se, nakon jučerašnjih susreta Vučića sa drugim čovekom Turske Hakanom Fidanom, može očekivati poseta predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji sa brojnom delegacijom turskih privrednika i potencijalnih investitora.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading