Bane, Mira i Dule na čelu protesta - ne zgrću više pare, pa glume opoziciju!

Autor:

Vesti

08.12.2018

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U subotu opozicioni savez koji predvode Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović organizuje proteste pod nazivom "Stop krvavim košuljama", a na protestima, za koje tvrde da su građanski, glavni govornici biće glumica Mirjana Karanović, Branislav Trifunović i Duško Vujošević, koji godinama podržavaju sve skupove opozicije i javno kritikuju vlast u Srbiji.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Branislav Trifunović

Prema rečima sagovornika Srpskog telegrafa, radi se o ljudima koji su kivni na Aleksandra Vučića jer je u njihovim očima on glavni krivac za to što su izgubili prethodne pozicije i što više nisu u prilici da lako zarađuju novac, kao što je to bio slučaj sa prethodnom vlašću.

Bode oči i to što će na protestima izostati DSS zbog najavljenih govornika, sa čijim se političkim stavovima ne slažu, dok se u odgovoru pokreta Saše Jankovića navodi da PSG ne učestvuje u organizaciji ovog skupa.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Mirjana Karanović

NOVI MOTIV

Nakon prebijanja lidera Levice Srbije Borka Stefanovića u Kruševcu, opozicija je dobila novi motiv u bezidejnoj borbi za svoje mesto na političkoj sceni. Napad na Stefanovića javno su osudili svi političari vladajuće koalicije, pa i predsednik Vučić, ali to nije sprečilo opoziciju da nastavi sa optužbama kako je on glavni inspirator tog napada. Govornici, međutim, tvrde da ovo nije opozicioni skup, dok je Vujošević dao objašnjenje: "Zvali su me studenti!". Vujošević nije precizirao koji studenti, pa je ostalo nejasno na čiji poziv će predvoditi proteste.

RepublikaFoto: twitter.com/LevicaSrbije
Prebijanje Borka Stefanovića koriste kao motiv protesta

- Dule Vujošević je kivan na Vučića jer je ubeđen da su ga zbog njega proterali iz KK Partizan, Bane Trifunović zajedno sa bratom Sergejom bio je potpisnik "Apela 100" i redovno pravda skandalozne tvitove i mahinacije sa humanitarnim fondom svog brata, pa Vučića optužuje za politički progon. Glumica Mirjana Karanović je pak poznata po antisrpskim izjavama i tvrdnjama da su Srbi krivi za bombardovanje 1999, kao i za genocid u Srebrenici. I ona smatra da je Vučić glavni krivac za njen trenutni položaj - objašnjava za Srpski telegraf Jelena Vukojičić, politički analitičar, te dodaje da je reč o "interesnoj grupi ljudi" koji žele da povrate pozicije koje su ranije imali.

RepublikaFoto: Starsport
Duško Vujošević

ČISTA KAMUFLAŽA

S druge strane, analitičar Dejan Vuk Stanković za naš list kaže da ovo troje poznatih opoziciji služi kao kamuflaža za privlačenje glasača.

- Preko poznatih ličnosti žele da privuku neopredeljene i nezadovoljne građane koji nemaju pozitivan stav o političkim strankama. Dakle, oni su "medijsko-politička" kamuflaža, pokušaj da se izvrši transfer ugleda i popularnosti na sferu politike. Jednom rečju, marketinški trik - zaključuje Stanković.

ČINJENICE

BRANISLAV TRIFUNOVIĆ

  • brat glumca Sergeja Trifunovića
  • jedan od potpisnika "Apela 100" koji je optužio Sašu Jankovića da nije sposoban da vodi nijedan pokret i da čisto sumnja da je on opozicija
  • podržavao brata kada je izjavio da će "pi*ati po grobovima", a za politički progon optužio je režim i kad su državni organi počeli da češljaju njegove malverzacije sa humanitarnim fondom

MIRJANA KARANOVIĆ

  • ne propušta priliku da okrivi Srbe za genocid u Srebrenici i da lamentira nad sudbinom Albanaca i Bošnjaka
  • NATO bombardovanje Srbije uporedila sa "šamarom neposlušnom detetu"
  • Podržavala DS i pozivala građane da glasaju za tu stanku dok je na njenom čelu bio Bojan Pajtić

DUŠKO VUJOŠEVIĆ

  • besan jer su ga oterali iz KK Partizan
  • za sve to krivi Vučića i aktuelnu vlast
  • rekao da su Srbi koji glasaju za Vučića "polupismeni gmazovi"

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Gradjanin

08.12.2018 08:07

Isto sr...., drugo pakovanje. Dok god se seljak i radnik ne dignu nista se promeniti nece.

Odgovori 10 5
lazar

08.12.2018 11:30

Muslimanska ljubavnica neka ide u Sarajevo da govori, ako sme.

Odgovori 10 2