Nemački ambasador na KiM napao studente: Performans na temu logora odvratan

Autor: Tanjug

Vesti

06.12.2018

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasador Nemačke u Prištini Kristijan Helt reagovao je povodom performansa sa temom "logor" koji su ranije danas izveli studenti u Kosovskoj Mitrovici.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

- Ovo poređenje, imajući u vidu stradanja naročito Srba i drugih u regionu, sa holokaustom sprovedenim na Balkanu pod okupacijom nacističke Nemačke u Drugom svetskom ratu, ne samo da je potpuno neumesno, već je i odvratno! Čitajte istorijske udžbenike i ne iznosite "alternativne činjenice!" - napisao je Helt na svom Tviter nalogu. 

Studenti su i danas u severnom delu Kosovske Mitrovice mirno protestovali protiv povećanja taksi za 100 odsto na robu iz centralne Srbije i pokušali da skrenu pažnju međunarodne javnosti performansom sa temom "logor".

Oni su na "zidu srama", napisali želje i sve za šta se zalažu, a zatim krenuli u koloni koja "simboliše Srbe koji se kreću ka logoru".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading