Bahati Đilas doveo gorile da mu čuvaju garažu

Autor: I. ŽIGIĆ

Vesti

06.12.2018

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Đilas poslao je telohranitelje da čuvaju parking-mesta koja je oteo u vreme dok je još bio gradonačelnik Beograda!

RepublikaFoto: informer.rs/republika.rs
To je ta garaža: Đilas lično došao po automobil

Naime, lider Saveza za Srbiju juče je ispred garaže postavio gorile kako bi sprečio da bilo ko priđe otetom parkiralištu. Reporteri Srpskog telegrafa slikali su obezbeđenje koje je sadašnji vođa opozicije, a nekada prvi čovek prestonice postavio na oba ulaza. Naime, na glavom ulazu u garažu iz Požarevačke ulice dvojica momaka obučenih u crno od glave do pete neprestano su stražarili.

Drugi ulaz koji je Đilas posle otimačine stekao, a koji izlazi na Sinđelićevu ulicu, takođe je bio pokriven obezbeđenjem.

RepublikaFoto: informer.rs/republika.rs

U trenutku dok su otvarali vrata, naši foto-reporteri uspeli su da slikaju dva crna luksuzna automobila marke BMW. Komšije, stanari iz okolnih zgrada, ispričali su da je Đilas oba ulaza u garažu obišao juče, nekoliko minuta pre nego što je naša ekipa stigla do njegove zgrade.

RASKID UGOVORA

O bahatosti bivšeg gradonačelnika, vlasnika milionski vredne imovine, svedoči i činjenica da mu nije bilo dovoljno jedno parking-mesto koje je plaćao, već je prisvojio još tri mesta, koja je bukvalno odsekao od ostatka javne garaže.

Na glavnom ulazu iz Požarevačke ulice Đilas je postavio rolo-vrata i tako blokirao protivpožarni izlaz. Međutim, Đilasu ni to nije bilo dovoljno, pa je sebi napravio privatan izlaz na Sinđelićevu ulicu.

RepublikaFoto: informer.rs/republika.rs
Đilasov mezimac

Prema dosad poznatim podacima, Đilasova firma "Multikom grup", još 2008, dok je on bio gradonačelnik, potpisala je ugovor o korišćenju jednog garažnog boksa za jedan automobil BMW. No, Ðilas je boks nadogradio i napravio još tri parking-mesta, i to za još jedan BMW, kao i za dva automobila svog obezbeđenja fijat i sitroen.

NEVIĐENI BEZOBRAZLUK

Ovaj neviđeni bezobrazluk bivšeg gradonačelnika koji traje već punih 10 godina razotkrio je javnosti zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Đilas je oteo deo gradske garaže u Požarevačkoj ulici, koju bespravno koristi, što je jedan od najvećih skandala koje je napravio. On je u delu stanarske garaže zazidao protivpožarni put, u kojem je parkirao četiri svoja automobila, a onda je s druge strane, iz Sinđelićeve ulice, otvorio poseban izlaz da tu javnu garažu koristi kao privatnu - rekao je Vesić.

RepublikaFoto: Republika
Đilasova straža

Očigledno mu, kako je ocenio, nije bilo dovoljno što je ostvario promet od 500 miliona evra dok je bio gradonačelnik, što je svojevremeno oteo Pionirski grad kako bi napravio kuću "Velikog brata", već je morao da otme i garažu koja pripada gradu kako bi tu parkirao svoja privatna vozila.

 

 

Dragane, izbačen si, odmah napusti garažu

JKP "Parking servis" potvrdio je juče da su otkazali ugovor sa firmom "Multikom" o korišćenju parking-mesta jer je, kako su naveli, utvrđeno da su pregradili deo javne garaže i nezakonito koristili još tri parking-mesta.

- Ugovor o zakupu parking-mesta firmi "Multikom" otkazan je danas. Istragom koju je smo sproveli utvrđeno je da je firma Dragana Đilasa bespravno koristila tri parking-mesta protivno odredbama ugovora o zakupu - piše u saopštenju ovog preduzeća.

Prema ugovoru koji je ta firma potpisala sa "Parking servisom" pre 10 godina, plaćan je parking za jedno putničko vozilo. Utvrđeno je i da je Đilas oteti deo javne garaže koristio i za smeštaj drugih stvari (guma, ormana, itd.).

"Multikom" mora odmah da napustiti objekat i isprazniti ga od svih stvari i vozila, a "Parking servis" će podneti tužbu za neovlašćeno korišćenje, kao i za naknadu štete.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Pera

07.12.2018 07:02

"Demokratski" do koske.