Mihajlovićeva stala u odbranu Gojkovićeve: Žena nije džak za udaranje i objekat za lečenje frustracija!

Autor: Tanjug

Vesti

04.12.2018

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović najoštrije je danas osudila verbalni napad i uvrede koje je na račun predsednice parlamenta Maje Gojković izneo glumac Sergej Trifunović.

RepublikaFoto: Tanjug
Zorana Mihajlović

- To što se neko ne slaže s politikom koju zastupa Maja Gojković ne daje mu za pravo da je naziva uvredljivim i pogrdnim imenima i to samo zato što je žena. Rečniku ulice nije mesto u javnosti i niko nema pravo na taj način da se obraća jednoj ženi - istakla je Mihajlovićeva u saopštenju za javnost. 

Ona je apelovala na sve učesnike u politici i javnom životu da u svojim izjavama pokažu makar minimum poštovanja prema ženama. 


- Kako ćemo našim građanima da objasnimo da žena nije džak za udaranje i objekat za lečenje frustracija i da čitavo društvo treba da se bori protiv nasilja nad ženama, kad se naše javne ličnosti u politici i kulturi tako ponašaju prema ženama - istakla Mihajlovićeva. 
RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Maja Gojković

Predsednica Skupština Srbije Maja Gojković pročitala je sinoć u parlamentu tvit Sergeja Trufunovića u kojem ju je nazvao "fuksom", a to je, kako kaže, bila reakcija na njeno izlaganje u kome ga je pomenula.


Navela je da joj nije lako da pročita šta je Trifunović napisao, ali da to čini upravo zbog građanske opcije koju opozicioni Savez za Srbiju kaže da predstavlja, a čiji je, kako kaže, Trifunović kandidat za ministra kulture.

- Nije fuxo poenta u dostupnosti, već u tome da si ''mnogo učinila za decu Srbiju'' - sprečila Aleksin zakon, Tijanin zakon, opstruisala da se deca leče u inostranstvu, da porez od igara ide na lečenje dece itd. To što si glupa, to ti je oprošteno. Samo bi bilo bolje da si glupa kod kuće - napisao je Trifunović, a prenela Gojkovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading