VELIKA ČISTKA: Grčić smenio 23 šefa i direktora u EPS

Autor:

Vesti

03.12.2018

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milorad Grčić, v. d. direktora EPS, kaznio je 23 zaposlenih zbog propusta u radu čije su posledice i pad Srbije na Duing biznis listi Svetske banke (SB) i višekratni prekidi u snabdevanju strujom u beogradskim naseljima Kotež i Krnjača.

RepublikaFoto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
Milorad Grčić

Istraga unutrašnje kontrole u saradnji sa kolegama iz ODS EPS distribucije pokazala je da su pojedini radnici odgovorni za kršenje procedura za izdavanje dozvola za priključenje na elektromrežu i kašnjenje u izdavanju dozvola, zbog čega je Srbija, između ostalog, dobila nižu ocenu SB. Pojedini su umešani i u korupciju i protiv njih su podnete krivične prijave.

Na osnovu rezultata istrage, Nadzornom odboru (NO) EPS je predloženo da se smene direktori ED Centar Beograd, Banovo brdo i Zemun - Ljubiša Krunić, Dragan Jeknić, Ivan Ilić.

Traže se i smene čelnika ogranaka u Nišu, Vranju, Zrenjaninu i Prijepolju - Nenada Miloševića, Gorana Nikolića, Stevice Cigulova i Borka Golubovića.

Smenjeni su i na niže pozicije prebačeni i referenti pregleda i spojeva u ED Centar Beograd i Banovo brdo - Slobodan Petrović, Rade Mirović, Siniša Porodinčević i Ivan Marković. Smena i niža radna pozicija stigla je i Dušana Anđelkovića, koordinatora ODS Niš, Dragana Đorića, šefa Službe za planiranje i investicije i Igora Todorovića, direktora Sektora za planiranje i investicije u Nišu, kao i Vladicu Aleksića, direktora Odseka za tehničke usluge Vranje, Dragana Đokića, vodećeg stručnog saradnika za podršku tržištu i smanjenje gubitaka u Loznici, i Milana Škipinu iz Odseka za tehničke usluge Zrenjanin.

Zbog problema sa snabdevanjem u Kotežu i Krnjači NO je predložena smena Srđana Jeftića, direktora ED Krnjača, dok su smenjeni i na niže pozicije prebačeni Nebojša Radovanović, direktor Tehničkog centra Krnjača, Aleksandar Sknepnek, šef službe u odseku Kalemegdan, Boris Petrović, šef službe, Jordan Kaličanin, pravnik, i Nebojša Radovanović, glavni inženjer u Sektoru za planiranje i investicije Kalemegdan.

- U EPS neće biti zaštićenih i svi odgovorni za propuste biće kažnjeni. EPS će nastaviti da unapređenjem poslovanja i investicijama u infrastrukturu, što doprinosi jačanju ekonomije Srbije i boljem standardu građana - kaže Grčić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading