Zorana Mihajlović: SRBI DANAS PLAČU, A HRVATI SE SMEJU

Autor: Tanjug

Vesti

04.08.2017

11:28 >> 11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je danas u suzama zbog više od 2.000 poginulih civila i 250.000 proteranih Srba iz Hrvatske u najvećoj akciji etničkog čišćenja posle Drugog svetskog rata, a s druge strane, Hrvatska danas peva i slavi Dan oslobođenja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zorana Mihajlović: To je slika naših odnosa posle 22 godine "Oluje"

Zorana Mihajlović je, povodom dana sećanja na prognane Srbe iz Hrvatske u akciji "Oluja", navela da se u Srbiji danas očekuju crkvena zvona, a u Hrvatskoj da peva Tompson. 

- To je slika naših odnosa posle 22 godine od akcije “Oluja”, tako će ovaj dan po svoj prilici izgledati i u godinama pred nama - navela je ona u saopštenju.

Mihajlović je istakla da bi bilo dobro da svih ostalih dana Hrvatska i Srbija više rade na rešavanju otvorenih pitanja. 

- Da Hrvatska reši imovinska i sva druga prava prognanih Srba, da zajedno rešimo probleme kulturnih dobara, granice i sudskih procesa. Da mi uradimo sve što možemo da građani Srbije i Hrvatske još bolje i više sarađuju i imaju bolju budućnost - poručila je Mihajlović.

Mihalović smatra da će, kada ovi problemi budu rešeni, neke nove generacije Srba i Hrvata moći bez ikakvog opterećenja da sednu i razgovaraju i o tome kako na drugačiji način obeležiti “Oluju”, jer "nijedna suza koja se prolije sa bilo čije strane ne predstavlja razlog za slavlje".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading