(VIDEO) Dačić i Palma opleli Vlaško kolce!

Autor: novosti.rs

Vesti

02.12.2018

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koalicija "Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma", održala je konvenciju u prepunom Domu kulture u Kladovu, gde će 16. decembra biti održana lokalni izbori.

RepublikaFoto: facebook.com/Dragan Marković Palma

Prisutnima su se obratili i predsednici SPS – a i Jedinstvene Srbije.

- Srbija će nastaviti da brani svoje državne i nacionalne interese i u narednih nekoliko nedelja broj država koje su priznale takozvano nezavisno Kosovo past će ispod 100, a uskoro će biti manje od polovine članica UN koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. Srbija može da bude i prijatelj i brat svima u svetu, ali Srbija će da se ponaša prema drugima onako kako se oni ponašaju prema Srbiji i tačka - izjavio je na konvenciji koalicije SPS – Jedinstvena Srbija u Kladovu predsednik SPS i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić. 

 


- Ja znam da ponekad delujem oštro i neobično za diplomate. Ali, prezirem svakoga ko ima bilo kakvu titulu i funkciju u svetu i ko blati srpski narod, ko pljuje na srpske žrtve, ko glumi da ne zna o čemu se radi i ko dolazi u Beograd da kaže da je Kosovo nezavisna država. Prezirem ga i ne krijem to. To što moramo da sarađujemo sa njima ne znači da treba svima kažemo da su u pravu. Mi ćemo se boriti za Srbiju u Evropskoj uniji, ali ne po svaku cenu. Ako neko postavlja uslove da mi moramo da priznamo takozvano nezavisno Kosovo ili genocid u Srebrenici ili bilo šta drugo, a da pri tom te uslove postavljaju oni koji su ubijali Srbiju u Prvom svetskom ratu i oni koji su formirali NDH i pravili koncentracione logore za Srbe, Jevreje i Rome... I sad mi treba da kažemo da smo mi genocidan narod. Prvo neka oni priznaju zločine koje su počinili nad srpskim narodom, pa ćemo lako da se dogovorimo o svemu ostalom. Uostalom mi smo rekli da osuđujemo sve zločine koje je neko učinio u ime srpskog naroda - rekao je Dačić.

 

 

- U Srbiji postoji poltička stabilnost i ekonomska sigunost, kao i međunarodna popularnost, ali mi sami mora da se organizujemo i da se iskoristi Dunav koji prolazi pored Kladova, da svraćaju brodovi kao nekada i da cela Negotinska krajina ima koristi od toga. Idu bolji dani za Srbiju, idu bolji dani za Kladovo - poručio je Dragan Marković Palma i pozvao građane Kladova da na lokalnim izborima 16. decembra zaokruže broj 2, koaliciju SPS – Jedinstvena Srbija.

U kulturnom delu programa nastupio je i čuveni saksofonista i legenda vlaške muzike Živa Dinulović, a prisutni u sali su tražili da Dačić i Palma zaigraju Vlaško kolo što je i učinjeno.

- Kada se spoji Moravac i Vlaško kolo to sigurno vodi u uspeh - izjavio je Dragan Marković Palma.

Na konvenciji koalicije SPS – Jedinstvena Srbija u Kladovu govorili su još i kandidat za predsednika opštine, Radovan Arežina i potpredsednik SPS Aleksandar Antić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading