Inspektori SBPOK proveravaju Mrkonjoća zbog deonice Ub-Lajkovac

Autor: Tanjug

Vesti

30.11.2018

23:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inspektori Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) proveravaju dokumentaciju koja se odnosi na javašluk na deonici autoputa Ub-Lajkovac, piše "Blic". Oni su, kako se navodi, pre dva dana bili u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u delu za saobraćaj.

RepublikaFoto: Tanjug
Milutin Mrkonjić

Tu su se zadržali dva sata a sve povodom krivične prijave koju je ovo Ministarstvo podnelo pre više od godinu dana protiv bivšeg ministra građevinarstva Milutina Mrkonjića i još 13 osoba zbog loše izvedenih radova na spornoj deonici dugoj 12,3 kilometara.

Inspektori SBPOK-a tražili su i dobili dokumentaciju koja se odnosi na deonicu Ub-Lajkovac započetu 2010. a onda se 2017. ispostavilo da mora ponovo da se radi zbog loših materijala.

To upućuje na zaključak da je konačno počela istraga policije na osnovu krivične prijave i protiv Mrkonjića, kaže izvor "Blica".

 

 

Izgradnju ovog dela autoputa izvodile su kompanije "Putevi Užice" i "Planum", a sagovornik "Blica" kaže da se krivične prijave ne odnose samo na te firme već i na one odgovorne u laboratorijama koje su stavljale svoj potpis na zaključke da je materijal koji je korišćen za sporni put valjan i da odgovara standardima. 

- Zanimljivo je da je pre dolaska SBPOK-a Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal slalo pet urgencija da policija odgovori šta je u ovom postupku utvrđeno - kaže sagovornik "Blica".

Mrkonjić za "Blic" kaže da je dobro što inspektori SBPOK-a češljaju dokumentaciju.

- Dobro je što to rade, neka se svako bavi svojim poslom. Ali neka se pozabave i periodom do dana današnjeg - kazao je Mrkonjić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading