Strane službe umešane u likvidacije u SRJ: Ubistvo Arkana naručili Britanci!

Autor: G. M.

Vesti

01.12.2018

06:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ubistvo Željka Ražnatovića Arkana upletena je britanska obaveštajna služba! Prema pisanju Ekspresa, ova služba je proračunala da bi se njegovom likvidacijom lakše srušio režim Slobodana Miloševića, a on onda poslao u Hag.

Željko Ražnatović Arkan

Englezi su, kako se navodi, locirali najslabiju, ali jednako važnu kariku koja čuva Miloševića, a to je podzemlje i u njemu najvažnijeg čoveka, što je Arkan bez svake sumnje bio. Sagovornici iz službe DB tvrde da je Arkanu presudio njegov odlazak u Podgoricu u januaru 1999. godine. Na poziv jednog visokog crnogorskog funkcionera, Arkan se sreo sa američkim diplomatom Piterom Galbrajtom na njegov izričit zahtev.

- Vi ste optuženi pred Haškim tribunalom za ratne zločine. Protiv vas imamo čvrste dokaze. Jedini način da se izvučete iz doživotne robije je da sarađujete. SAD vam nude da se u Hagu pojavite kao svedok protiv Slobodana Miloševića, koji će biti optužen, a vi ćete biti oslobođeni optužbe, a moguće je da vam se obezbedi novi identitet i adekvatna zaštita - rekao mu je Amerikanac koji je kao karijerni diplomata radio za MI-6.

SAD vam nude da se u Hagu pojavite kao svedok protiv Miloševića, koji će biti optužen, a vi ćete biti oslobođeni

Piter Galbrajt, američki diplomata

Arkan je to primio hladno i uz osmeh, rekavši da dok je Milošević na vlasti on će biti živ i nikad neće ići protiv njega.

Milošević verovao da se 5. oktobar ne bi ni desio da je vođa Srpske dobrovoljačke garde bio živ

S druge strane, Ekspres podseća da je Arkan u jednom od TV nastupa izjavio da on nema nikakve veze sa predsednikom Miloševićem, dok je bivši predsednik SRJ u svom poslednjem intervjuu ukazao na specifičnost Arkanove pozicije, rekavši da se 5. oktobar ne bi ni desio da je vođa Srpske dobrovoljačke garde bio živ, što se tumači kao direktna umešanost te politike u kriminal i obrnuto. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading