INSPIRISANI GEJ PREMIJERKOM BBC o homofobiji u Srbiji!

Autor: Tanjug

Vesti

03.08.2017

12:50 >> 12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanska televizija Bi-Bi-Si objavila je video prilog pod nazivom "Homofobija u Srbiji" u kojem se pita da li su se stavovi o pripadnicima LGBT zajednice promenili od kako je Ana Brnabić izabrana za premijera.

RepublikaFoto: Tanjug

BBC napravio prilog o homofobiji u Srbiji

Britanska televizija Bi-Bi-Si objavila je kratak video prilog pod nazivom "Homofobija u Srbiji" u kojem se pita da li su se stavovi o pripadnicima LGBT zajednice promenili od kako je Ana Brnabić izabrana za premijera Srbije.

O tome u prilogu koji traje oko jedan minut za britansku televiziju govori jedan od organizatora Prajda u Beogradu Goran Miletić, koji kaže da u Srbiji nije važno da li ste gej ili lezbIjka, ali da "možete biti napadnuti ukoliko vas doživljavaju kao deo zajednice". 


Britanska televizija podseća da je istraživanje CeSID-a iz 2012. godine pokazalo da 48 odsto ispitanika u Srbiji misli da je homosekusalnost bolest koju bi trebalo lečiti. 

Navodi i da je Prajd bio zabranjen 2011, 2012. i 2013, nakon što je 2010. godine 150 osoba povređeno u napadu učesnika protesta protiv pripadnika LGBT zajednice u Beogradu. 

Miletić je u prilogu Bi-Bi-Si govori o tabuima u Srbiji, od koji je jedan i LGBT, a britanska televizija podseća da je Brnabić prošlog meseca izabrana za premijera Srbije, čime je postala prva žena i prva otvoreno gej osoba na toj funkciji. 

Miletić za Bi-Bi-Si kaže i da je za pripadnike LGBT zajednice veoma važno da svaki građanin Srbije svakog dana na televiziji vidi premijerku koja je "lezbijka".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading