SRBI I RUSI ZAJEDNO PROTIV KRIMINALA: Sastanak ruskog i srpskog tužilaštva u Moskvi

Autor:

Vesti

29.11.2018

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija i bratska Rusija ostvaruju odličnu saradnju u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma. Do ovog zaključka došli su republički javni tužilac Zagorka Dolovac i generalni tužilac Ruske Federacije Jurij Čajke na jučerašnjem sastanku u Moskvi.

Foto: Privatna arhiva
Bista Petra Velikog

UNAPREĐENA SARADNJA

Čajke je tokom sastanka sa srpskom delegacijom izrazio punu podršku daljem jačanju bliskih i prijateljskih odnosa tužilaštava naše dve zemlje.

Zagorka Dolovac je izrazila uverenje da uzajamne posete tužilaca dodatno unapređuju odličnu saradnju koja se odvija u skladu sa sporazumom o saradnji iz 2012. i programom saradnje za 2018-2019. godinu, koji je nedavno potpisan u Beogradu.

U skladu sa navedenim programom saradnje u Moskvi je juče održan i okrugli sto na temu "Uloga organa javnog tužilaštva Srbije i Rusije u borbi protiv organizovanog kriminala", na kojem su predstavljena iskustva tužilaštava dve zemlje u ovoj oblasti. Sve to, kako je saopšteno, dodatno doprinosi ne samo jačanju stručnih kapaciteta već i unapređenju međusobne saradnje dve zemlje.

ADVOKAT SIMIĆ: Iskustva i informacije kojima RF raspolaže o teroristima i organizovanom kriminalu izuzetno su korisna za Srbiju

Da ovaj vid saradnje između Srbije i Rusije ima mnogobrojnih prednosti po našu zemlju, posebno kada je bezbednost u pitanju, smatra advokat Ivan Simić.

- Ruska Federacija ima višeslojno iskustvo u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma. Njihov sistem je devedesetih godina bio i te kako ugrožen i nagrižen korupcijom, a oni su uspeli da ga rehabilituju. Ni terorizam im nije stran jer su na svojoj teritoriji imali izazove različitih tipova koji se odnose na borbu protiv terorizma. Njihova iskustva i informacije kojima raspolažu o kretanju terorista i organizovanog kriminala su za Srbiju izuzetno korisna - navodi Simić za Srpski telegraf.

KORISNA ISKUSTVA

On dodaje i da ne treba izgubiti iz vida da Moskva postaje najbezbedniji grad na svetu.

- Apsolutno sam uveren da će nam saradnja sa ruskim tužilaštvom i te kako značiti i doprineti uspešnoj borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma - zaključuje naš sagovornik.

U okviru posete Rusiji, osim generalnog tužilaštva RF, republički javni tužilac sa članovima delegacije posetiće i tužilaštvo u Sankt Peterburgu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading