Završeno ročište Srbima u Prištini: Evo kada se očekuje odluka suda!

Autor: Republika

Vesti

24.11.2018

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Osnovnom sudu u Prištini završena je sednica suda povodom odlučivanja o predlogu specijalnog kosovskog tužilaštva da se odredi pritvor do 30 dana trojici Srba uhapšenih u petak u Kosovskoj Mitrovici zbog navodne umešanosti u ubistvo lidera kosovske Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Kosovska policija

Odluka o pritvoru uhapšenima, njihovim braniocima biće saopštena oko 17 sati, rekao je Tanjugu jedan od advokata okrivljenih, advokat Dejan Vasić.

Sednica je bila zatvorena za javnost i na njoj su uhapšeni u prisustvu svojih advokata izjavu sudu dali samo na okolnosti određivanja pritvora, a svoju odbranu povodom krivičnog dela za koje se terete iznosiće pred tužiocem naknadno. Četvrti Srbin, koji je takođe juče uhapšen, Saša Ćurčić, treba da bude priveden u sudu u Kosovskoj Mitrovici, jer se on ne tereti za ubistvo Ivanovića već za ometanje policije u obavljanju službene dužnosti.


Uhapšeni su juče saslušani pred inspektorima kosovske policije. Ivanović je ubijen 15. januara oko 9.00 ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading