Milovi spiskovi za hapšenje: Na udaru popovi i istoričari!

Autor: M. S. - A. V. M.

Vesti

21.11.2018

18:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milo Đukanović podigao je provokacije usmerene ka Srbiji za još jedan nivo više. Nakon crnih lista Srba kojima treba zabraniti ulaz u Crnu Goru, stiglo se i do spiskova za hapšenje. Na prvom su sveštenik SPC iz Kotora Momčilo Krivokapić i istoričari Čedomir Antić i Aleksandar Raković.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Milo Đukanović

Recept je već oproban: Crnogorski pokret, opskurna organizacija koja služi da plasira ono što zvaničnici u Podgorici zvanično ne mogu, podneo je krivičnu prijavu protiv pomenute trojice, optužujući ih za teško delo ugrožavanja ustavnog uređenja i bezbednosti Crne Gore, kao i za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje. U obrazloženju je navedeno da su Krivokapić, Antić i Raković, govoreći na skupu "Pokoljenja dela sude", koji je održan 7. novembra u Budvi, u znak sećanja na oslobođenje i ujedinjenje Crne Gore i Srbije, "pozvali na potčinjenost i zavisnost Crne Gore u odnosu na našu državu".

RepublikaFoto: Tanjug
NA METI: Raković i Antić

Antić i Raković, s druge strane, u zajedničkom reagovanju potez Crnogoraca okarakterisali su kao kukavički i poručili:

Neke od provokacija iz Crne Gore

- izbacili srpske pisce iz udžbenika

- objavili spisak nepoželjnih Srba na kom su akademici i patrijarh Irinej

- crnogorski oficir prisustvovao proslavi "Oluje" u Hrvatskoj

- uklonili bilborde povodom 100 godina oslobođenja Budve

- glasali da Kosovo bude primljeno u Interpol

- Reč je o lovu na Srbe i ljude koji govore istinu. Naša obaveza, kao profesionalnih istoričara, jeste da govorimo istinu o prošlosti i sadašnjosti Crne Gore. Tužbe predstavljaju zakasneli korak državnog terora režima Mila Đukanovića i Duška Markovića, koji sve više liči na NDH.

Antić i Raković: Tužbe su zakasneli korak državnog terora režima Đukanovića i Markovića, koji sve više liči na NDH

Lider opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić je potez crnogorskih vlasti nazvao nečuvenim:

- Tužba je samo egzibicionistička predstava jedne ostrašćene grupe ljudi koja na taj način skreće pažnju na sebe. To su gluposti koje se stalno ponavljaju. Podižu krivične prijave, zbog čega? To je nečuveno.

Crnogorski pokret se pokazao kao poluga vlasti koja na ostrašćen način širi mržnju prema Srbiji i srpskom narodu, konstatuje predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta.

- Činjenica da u Crnoj Gori imamo organizaciju koja u 21. veku krivično goni dvojicu stručnjaka zato što iznose istorijske činjenice o jednom događaju pokazuje da je tamo na delu proces revizije istorije - kaže Linta. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading