SERGEJ TRIFUNOVIĆ: Pišaću na Vučićev grob

Autor: Ekipa Srpskog telegrafa

Vesti

31.07.2017

07:35 >> 10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako je i od njega, mnogo je! Javnost u Srbiji, pa čak i osvedočeni protivnici ljudi koji sada vode državu zgrožena je skandaloznom porukom glumca Sergeja Trifunovića da će "pišati na grobovima" predsednika Aleksandra Vučića i celokupne vlasti.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Može li normalan čovek ovo da napiše: Sergej Trifunović

- O kom, bre, ti BDP pričaš? O kom privrednom rastu i kojoj borbi protiv kriminala? Pišaću na vaše grobove - poručio je Trifunović šefu države sa svog Tviter profila.

To mu nije bilo dosta, pa se nadovezao još prostijim rečnikom.

- Ja bih se prvo usro ovim seratorima bez mozga i morala. Pišam se vama u usta, koji branite ovo. Vama i vašim majkama kurvama - dodao je Trifunović.

Sagovornici Srpskog telegrafa najoštrije su osudili rečnik glumca za kojeg kažu da je ovog puta prevazišao sebe i svaku granicu ukusa!

SLOBODA GOVORA?

Trifunović je na predsedničkim izborima aktivno podržavao kampanju Saše Jankovića, a Tviter vrlo često koristi za politički obračun sa neistomišljenicima. Ministarka Jadranka Joksimović ocenjuje da je Trifunović žalostan!

- Nema racionalnog odgovora odakle tolika mržnja i mentalna agresija koju ispoljava, i to kao javna ličnost. Pravo je svakog da kritikuje i da se bori za sopstvene političke ideje, ali ovde nema ideje, a ima mržnje. Žalosno i zabrinjavajuće - poručila je Joksimovićeva za Srpski telegraf.

Osuda je stigla i od potpredsednika SNS Miloša Vučevića.

- Bitange jedne kojima hrabrost raste srazmerno konzumaciji u nekoj kafani ili ko zna gde već. Mogu da psuju i pljuju, ali ne mogu da pobede bolje od sebe. Zamislite da je neko od naprednjaka tako nešto napisao za Sašu Jankovića! Da li bi se i tada to podvelo pod slobodu govora? - kaže Vučević.

NIJE CIVILIZOVANO

Sergejev postupak naišao je na različite ocene njegovih kolega.

- To su gluposti, ne mogu da se bavim time - poručio je kratko Laza Ristovski.

Glumac Svetislav Bule Goncić, međutim, najoštrije je osudio Trifunovićeve reči.

- To su ružne stari. Žao mi je što Sergej tako govori, jer to prosto ne spada u civilizovan rečnik i sve ovo već poprima apsurdne dimenzije. Ne možeš sebe favorizovati tako što ćeš druge na ovaj način vređati - zaključuje Goncić.

S druge strane, istoričar Predrag Marković kaže da javnost ne treba da polemiše oko toga šta ko piše na Tviteru.

- Izražavanje političkog mišljenja preko Tvitera me neodoljivo podseća na Donalda Trampa. Mislim da ne treba ceo svet da se bavi time, jer je to poluprivatna vrsta komunikacije - zaključuje Marković.

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading