UST protiv osnivanja GONGO udruženja: Ne štite ugled struke!

Autor: Republika

Vesti

20.11.2018

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruđenje sudija i tužilaca u potpunosti podržava stavove Medela (Evropskog udruženja sudija i tužilaca za demokratiju i slobode) i protivi se osnivanju tzv. GONGO udruženja koja ne služe na čast njihovim osnivačima, niti su u interesu zaštite ugleda struke, navodi se u saopštenju.

RepublikaFoto: Public
Udruženje sudija i tužilaca Srbije

Saopštenje prenosimo u celosti...

"Upravo u cilju zaštite strukovnih interesa, a imajući u vidu okoštalost postojećih strukovnih udruženja, kao i značaj trenutka, obzirom da je u toku proces usvajanja amandmana vezanih za ustavne promene u oblasti pravosuđa, UST je okupilo sudije i tužioce, pune energije i entuzijazma, čije delovanje je pre svega usmereno na poboljšanje položaja pravosuđa u celini.

Tokom diskusije o amandmanima UST je izlazilo sa konstruktivnim predlozima i kritikama, koje su delom uticale na to da se poboljšaju radne verzije nacrta amandmana,  čija je poslednja verzija pozitivno ocenjena od strane Venecijanske komisije, prihvatajući to da tema ustavnih amandmana nije u celosti okončana, budući da sledi postupak usvajanja u skupštini i na referendumu.

U cilju daljeg poboljšanja pravosuđa UST će nastaviti sa davanjem konstruktivnih predloga i kritika, sve u cilju poboljšanja vladavine prava u celosti. Aktivnosti predstavnika strukovnih udruženja iz Srbije na sednici Medela u Sofiji, lobiranje protiv kolega i suzbijanje drugačijih mišljenja, UST smatra neprimerenim, tim pre što se radi o višedecenijskim liderima tzv. stare struke,  koji očigledno ne želi ni personalne ni programske promene u svojim redovima."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading