Iznova se gradi autoput Ub-Lajkovac: Na čuvenu deonicu iz njive u njivu potrošen ogroman novac

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

19.11.2018

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da se intenzivno radi na popravljanju štete i ponovnoj izgradnji dela autoputa od Uba do Lajkovca, a nada se da će do kraja godine u saobraćaj biti puštena 103 kilometra autoputa na Koridoru 11.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Foto: Ilustracija

- Čuvena deonica iz njive u njivu, na koju je potrošen ogroman novac u iznosu od 100 miliona dolara, pravljena je od blata i gline i, nažalost, taj put moramo da gradimo ispočetka u dužini od 2,5 kilometra - rekla je Mihajlovićeva za RTS.

Ona je istakla da će krivična prijava biti proširena na sve one koji su odobravali da se koristi loš materijal, pa danas imamo oštećen put koji nije u funkciji.

 Ko je kriv odlučiće Tužilaštvo za organizovani kriminal i odgovorni će to objašnjavati policiji i tužilaštvu, a ne meni. Inženjeri i firme angažovane na ovoj deonici rade danonoćno da, ne samo poprave, već ponovo izgrade put, pošto sa svakim kopanjem nailaze na blato i glinu. Neko je odobrio da se loši materijali ugrade, ali time neka se bavi tužilaštvo, naše je da učinimo da put bude operativan - izjavila je Mihajlovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading