POZNATI PITANJIMA REŠETALI FILMSKU LEGENDU: Sviđaju mi se Šešelj i njegov sin

Autor:

Vesti

18.08.2018

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bliska mi je ona stranka koja se bori za prava srpskog naroda, ali se ne bih učlanila ni u jednu partiju, mada volim Šekija, kaže glumica.

RepublikaFoto: youtube.com/balkanskomulicom
Olivera Katarina

Igor Bečić, SNS

* Ko bi od vaših kolega bio odličan ministar kulture?

- Volela bih da se moje kolege ne uvrede, ali glumci su sujetni. Ministar kulture treba da bude lišen sujete, da bude objektivan i zadatku dorastao i po obrazovanju i po znanju.

Milica Đurđević, Zavetnici

Foto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

* Uprkos raskošnom talentu, niste dobijali mnogo pažnje. Da li je razlog to što ste uvek otvoreno pokazivali patriotska osećanja i da li biste opet tako radili?

- Sve bih isto! Uvek sam imala stav i tačno je da sam imala opterećenje što nikada nisam krila svoje poreklo i što sam ponosno isticala da sam Srpkinja. Možda sam to potencirala i zbog osećanja da nas je svet gurnuo u stranu iako smo dali onoliko izuzetnih ljudi civilizaciji. A Srbija jeste potcenjena, isto tako mala zemlja, pa našim umetnicima nije lako i njihov čak i najmanji uspeh u svetu treba isticati i poštovati.

Aleksandar Šešelj, SRS

* U koju stranku biste se učlanili?

- Mladi Šešelj je talentovan na svog tatu. Ne bih se učlanila ni u jednu partiju, mada volim Šekija. On je tako stamen i neuništiv. Bliska mi je ona stranka koja se bori za prava srpskog naroda, ali bih iskreno volela da nema nijedne i da smo svi ujedinjeni u borbi za svoja prava.

Glumci su sujetni, a ministar kulture treba da bude objektivan i zadatku dorastao

Vladimir Đurić Đura, muzičar

* Koja vam je najdraža romska pesma koju ste pevali?

- Naravno "Đelem, đelem". Ona me je proslavila i s njom sam obišla svet.

Foto: Tanjug

Darko Glišić, predsednik IO SNS

* U "Skupljačima perja" i "Uzrok smrti ne spominjati" partneri su vam bili najveći glumci sa ovih prostora Bata Živojinović i Bekim Fehmiju. Koja iskustva nosite sa snimanja?

- Uživala sam radeći s njima jer su oni ne samo veliki umetnici već i veliki ljudi. Srce me boli što ih više nema i što su nas tako rano napustili. Ubedljiva je scena u "Skupljačima perja" kad mi Bekim udara šamar. On me je tako snažno udario, da sam odletela na drugi kraj sobe, pa je odmah doleteo i klečeći me molio da mu oprostim. Naravno da sam mu oprostila jer sam znala da je bilo u zanosu. S druge strane, Bata mi je bio kao brat.

Bilja Krstić, muzičarka

* Koliko je bila važna uloga "Koštane" u Narodnom pozorištu i koliko je kritika mladog kritičara Vuka Vuča uticala na vašu karijeru?

- "Koštana" je bila eksperimentalna predstava, za koju je muziku pisao Vojislav Voki Kostić. Publika nije očekivala niti je mogla da prihvati modernu verziju, a Vuk je napisao kritiku u kojoj je mene malo potkačio rečima "milolika priučena balerina". Iznervirao me je toliko da sam majci rekla da čim sretnem tog idiota ima da mu zviznem šamar. Tako je i bilo, u "Klubu književnika" sam mu prišla i opalila šamar uz reči kako je mogao onako nešto da napiše. Odmah posle toga me je zaprosio i mi smo se uzeli...

Radoslav Zelenović, bivši upravnik Jugoslovenske kinoteke

* Zašto ste davne 1984. svojevoljno izašli iz sveta filma i muzike?

- Dragi moj prijatelju, nisam svojevoljno izašla. Desilo se da su prestali da me zovu. Možda je moj politički angažman uticao na karijeru, ali ja sam sve radila punim srcem i nije mi žao. Zahvalna sam bogu jer sam ipak dosta toga uradila. Nije li samo nastupiti u pariskoj Olimpiji 72 puta zaredom pred prepunom salom uspeh?!

Mimi Oro, starleta

Foto: instagram.com/ milicazivanovicmimI

* Možete li da se setite neke starlete iz vašeg vremena?

- I tada je bilo starleta, ali im nije kao danas ukazivana tolika pažnja. Jedna poznata se tu i tamo pojavljivala. Ali uopšte mnogo više pažnje se poklanjalo kvalitetu i talentu, a manje tim scenskim egzibicijama. Uostalom, starlete i žive kao vodeni cvet, kratko.

Vanja Bulić, novinar

* Da li bi menjala nešto u odnosu prema ljudima i ponašanju?

- Ne bih ništa menjala. Uvek sam poštovala ljude, a to što sam stalno izazivala buru, nije bila moja želja niti je od mene zavisilo.

Zorana Arunović, šampionka u streljaštvu

* Imate li neostvarenu želju u karijeri i s kojim kolegama ste ostvarili najbolji odnos u privatnom životu?

- Ostala je žal što nisam u pozorištu dobijala šanse i došla do uloga koje sam želela. Ali bilo, pa prošlo. Bata Živojinović i njegova Lula su bili moji kućni prijatelj. Sada sam izolovanija, ne zanimaju me društvena zbivanja, okrenuta sam knjizi, pisanju poezije i, naravno, sva moja ljubav i energija upućeni su mom sinu, koji je iznad svega.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading