POZNATI PITANJIMA REŠETALI FUDBALSKU LEGENDU: Osvetićemo se za Kosovo!

Autor:

Vesti

16.06.2018

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektovao je okosnicu Fudbalske reprezentacije Srbije, koja nastupa na Mundijalu u Rusiji. Ljubinko Drulović je Aleksandra Mitrovića, Sergeja Milinković-Savića, Miloša Veljkovića i Predraga Rajkovića odveo na krov Evrope kad su imali 19 godina, zbog čega veruje u dobar rezultat na Svetskom prvenstvu. Poznati su ga rešetali pitanjima pred našu prvu utakmicu na SP.

RepublikaFoto: Starsport
Ljubinko Drulović

Nenad Milijaš, kapiten Crvene zvezde

*Kakve rezultate prognozirate na sve tri utakmice Srbije na Mundijalu?

- Kostariku ćemo pobediti, prognoziram, sa 2:0. Protiv Švajcarske i Brazila će biti teže, ali verujem da nas neće savladati. Sa ta dva nerešena ishoda i ukupno pet bodova sigurno bismo išli dalje.

Miloš Ninković, fudbaler Sidneja

*Ko je najbolji fudbaler s kojim ste igrali u bogatoj karijeri?

- Ako baš moram da nekog izdvojim, to je Deko. Znamo kakvu je karijeru napravio posle Porta u Barseloni i Čelsiju. Međutim, ne bih zapostavio ni ostale momke poput golmana Vitora Baije i Žardela.

Foto: Starsport

Stanislav Karasi, legenda Crvene zvezde

*Kad ćete da porastete?

- Da sam mlađi, pa da se i nadam da ću porasti, ovako teško. Mada, na poziciji koju sam igrao visina nije bila presudna. Ovo, oko 170 centimetara, mi je bilo sasvim dovoljno. Ja sam se na terenu dominirao kao tehničar, bio sam brz i dobar na lopti.

Milorad Vučelić, predsednik FK Partizan

*S obzirom na to da ste dugo radili u Portugalu, zemlji evropskih prvaka, kakve šanse im dajete na Mundijalu?

- Portugalci su mi favoriti iz drugog plana. Ne verujem da će se boriti za titulu u konkurenciji Brazila, Španije, Nemačke ili, recimo, Francuske i Belgije, koje mi se sviđaju kako igraju. Ali Ronaldo i drugovi nisu bili favoriti ni na prošlom evropskom prvenstvu, pa su postali šampioni. Ne treba ih otpisivati.

Inspektor Blaža, muzičar

*Osvojili ste zlato sa "orlićima" 2013. kao selektor, naježim se kad se setim finala, da li i vi?

- Uh, da naježim se i te kako. To mi je nalepša uspomena u igračkoj i trenerskoj karijeri. Evo sad je dosta tih mojih igrača u A reprezentaciji. To je dokaz da sam odradio odličan posao.

Dr Moma Jakovljević, sportski lekar i hirurg

*Da li je voljni momenat, uz timski duh, najvažnija komponenta u postizanju sportske pobede?

- Voljni momenat je izuzetno bitan. Da ste spremni da date maksimum na terenu tokom celog meča. Ali morate tako da razmišljate svi kao ekipa. Ako izgarate koliko možete, teško da neko može da vas pobedi. Jedino što isti pristup može da ima i rival. Onda do izražaja dolazi suvi kvalitet.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Predrag Sarapa, voditelj

*Kakav rezultat očekujete u utakmici protiv Kostarike, koja je prva priznala nezavisnost Kosova?

- Daj bože da im se rezultatski osvetimo iako nisam znao taj podatak jer su nezavisno Kosovo priznali mnogi. Takav odgovor na terenu biće satisfakcija našem narodu. Politika ne bi trebalo da se meša u sport, zato naši momci moraju da ostanu hladne glave. Da igraju pametno jer neće biti lako.

Miljan Damjanović, SRS

*Da li će naša reprezentacija imati osećaj u Rusiji kao da je na domaćem terenu?

- Već smo videli da su Rusi odlično primili naše fudbalere u gradu gde im je baza. Tamo se osećaju kao kod kuće. Nadam se da će tako biti i na stadionima. Za Ruse znam da će navijati za Srbiju, nadam se da ćemo sa njima zajedno nadjačati protivničke navijače, pa da imamo domaći ambijent.

Toma Fila, advokat

*Nikada nam nije bilo jasno zašto ste smenjeni. Koji je razlog?

- Pretpostavljam da se misli na smenu iz reprezentacije. Odluke tadašnjeg rukovodstva saveza nisu imale veze samo sa fudbalom. Ali to je srpski fudbal, to se dešava. Znam samo da sam imao dogovor da budem selektor A reprezentacije. Da sam ostao, sigurno bismo igrali na Evropskom prvenstvu 2016. Mogli smo svi zajedno da napravimo dobar rezultat, ali moji naslednici nisu odveli Srbiju na turnir u Francuskoj.

Foto: Prntscrin

Miroljub Aranđelović Kemiš, harmonikaš

*Da li ste zadovoljni izborom igrača koji će otići na SP?

- Treba poštovati odluku selektora Krstajića. Onaj prvobitan spisak od 35 igrača je najbolje što Srbija trenutno ima. Možda bih ja u Rusiju poveo nekoliko drugih fudbalera, napravio bih dve-tri razlike kod skraćivanja spiska. Ali to je individualna odluka selektora. U svakom slučaju, svi momci zaslužuju da budu na Mundijalu.

Žika Šarenica, voditelj

*Odlično ste se snašli kao selektor reprezentacije. Koju biste političku stranku izabrali da joj budete predsednik i zašto?

- Nijednu, iskreno. Politika me ne zanima, skroz sam apolitičan. Fudbal je moje političko opredeljenje. Nisam nikada bio član nijedne partije, nikog nisam otvoreno podržavao. Uveren sam da će tako i ostati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading