POZNATI PITANJIMA REŠETALI MINISTARKU: Slobi i Mrki je mesto na smetlištu istorije!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na njenom spisku precrtanih političara našli su se svi oni za koje smatra da su uništili Srbiju od bračnog para Milošević-Marković preko Borisa Tadića, Vojislava Koštunice, Vuka Jeremića, Mlađana Dinkića... Za razliku od njih, koje je smestila na smetlište istorije, potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović Šešelja i njegovu partiju poslala bi u političku penziju.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Zorana Mihajlović

Ministarka je u intervjuu za Srpski telegraf otkrila i kako se provodi u kafani, koje pesme naručuje...

Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede

*U kom ministarstvu si se više naradila, prvom ili drugom?

- Nikad o tome nisam razmišljala. Čitav život radim, volim svoj posao i može se reći da ne dozvoljavam sebi da mi bude i malo dosadno ili da imam i praznog hoda. Na svakom poslu radim isto, najbolje što mogu, najviše što mogu.

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada

*Koga ili šta biste bacili na "smetlište istorije", što je bio omiljeni termin Karla Marksa, koji je rođen istog dana kao i vi?

- Da dodam da su osim Marksa i mene istog dana rođeni i car Leopold Drugi, Sjenkjevič, Petar Konjović, Adel, Majkl Pejlin... Tako da nije loše društvo. Nisam pristalica Marksovih ideja, ali bih na "smetlište istorije" bacila sve one koji su unazadili našu Srbiju. Sve one Brozove, Šuvare, sve one Miloševiće, Markoviće, one Tadiće, Koštunice, Jeremiće, Dinkiće, Mrkonjiće i Iliće, koji nam ostaviše Srbiju sa problemima koje su decenijama samo gurali pod tepih.

Foto: Tanjug

Tamo bih poslala sve one zbog kojih mi danas rešavamo pitanje Kosova, umesto da smo odavno članica EU. Sve one zbog kojih tek danas završavamo koridore, umesto da imamo najmanje pet svetskih fabrika automobila. Sve one koji 40 godina nisu ulagali u prugu Beograd-Bar, one koji su nas uveli u ratove devedesetih i one koji su upropastili državne finansije. Sve one koji su od poljoprivrede napravili socijalu, od sudstva napravili pijacu, od kulture rijaliti, a od obrazovanja mašinu za bubanje. A onda zanemim kad čujem ambasadorku jedne velike zemlje kako u Savetu bezbednosti UN kaže da se "Karl Marks verovatno okreće u grobu kada vidi šta danas njegova Rusija radi" iako je on rođeni Nemac. Neznanje će nas ubiti.

Miljan Damjanović, poslanik SRS

*Ako biste za rođendan mogli da birate novi šlem, koju boju ili dezen biste izabrali i sa čijim dizajnerskim potpisom?

- Od člana jedine stranke na svetu koju vodi haški osuđenik očekivala sam nešto originalnije, ali dobro. Znam da vas je šef dobro naučio kako da vređate, psujete, pretite i nasrćete na žene, ali ne znam je l' mi to prizivate nešto loše za rođendan, pa će mi zbog toga šlem biti potreban. Vama kao mladom i čini mi se pristojnom čoveku, bar ste tako izgledali tokom kampanje u Beogradu, želim da vaš Vođa zajedno sa svima koji ga toliko vole ode u političku penziju i da bar vi izađete iz tog laufersko-ratno-zločinačko-radikalno-kriminalnog gliba.

Sanda Rašković Ivić, Narodna stranka

*Hoćete li se dostojanstveno povući iz Vlade ako vam "uzmu" pola ministarstva, na primer infrastrukturu?

- Poštovana Sanda, kao žena ženi. Ne brinite za moje dostojanstvo jer dobro znate animozitete koje gajim prema određenim povrtarskim kulturama. I ako mogu, čini mi se da ste sa svojim imenom i prezimenom ipak zaslužili nešto bolje od jednog Vuka Jeremića. Na kraju, u poverenju, infrastruktura je trećina ministarstva koje vodim.

Foto: Tanjug/T. VALIČ

Branko Ružić, ministar državne uprave

*Da li je veća privilegija raditi na infrastrukturnim projektima, afirmaciji rodne ravnopravnosti ili unapređenju ravnopravnosti romske populacije?

- Druže Branko, kao velikom ljubitelju kafe i kuvala, verujem da ti ovo što si nabrojao liči na ono "tri u jedan", ali nije. Znam da mi potajno zavidiš što se bavim pravima žena i borim za njihova što veća prava i da ti je kao istinskom socijalisti važna integracija Roma u naše društvo. E, još samo da saznam kako uspevaš da preboliš to što danas infrastruktura ima mnogo bolje rezultate nego kad su je vodili neki tvoji drugovi.

Jasna Šekarić, olimpijska šampionka u streljaštvu

*Nije lako kad se žena uporedo bori na dva fronta, poslovnom i privatnom. Imate li vremena za sebe?

- Neću otkriti veliku tajnu ako kažem da je sve u ljubavi i organizaciji. Ako radite ono što volite, a ja volim i čast mi je da radim za svoju zemlju, ako ste okruženi ljubavlju, a to je ono što imam kod kuće i među prijateljima, onda možete sve. Raznim egzibicijama uspevam da ukradem deo vremena samo za sebe, bilo da po kraju šetam kucu Sunčicu, odem na plivanje ili ustanem jako rano da u tišini na terasi popijem kafu i pročitam knjigu.

Lepa Lukić, pevačica

*Volite li kafanu i koju pesmu naručujete kada ste sa prijateljima?

- Poštovana Lepa, priznajem: volim da igram, pevam i uživam sa svojim društvom, a "Srce je moje violina" je visoko na spisku kafanskih pesama. Veliki pozdrav istinskoj kraljici naše narodne muzike.

Verica Rakočević, modna kreatorka

*Zašto nosite toliko jaku i prenaglašenu šminku? Mislim da ste jako lepa žena i da vam nije potrebno puno šminke.

- Helena Rubinštajn je rekla jednom na temu šminke: nema žena koje su ružne, ima samo onih koje su lenje. Ja sam sve sem lenja, možda otuda ovakav odgovor.

Foto: instagram.com/sanjamarinkovicofficial

Sanja Marinković, voditeljka

*Da li ste ikada bili u naizgled bezizlaznoj situaciji i tom prilikom dobili vrhunsku ideju za nešto?

- Draga Sanja, ako izuzmem situacije kako da posle godina Tadićevog nerada otkočim ruski kredit za železnicu od 800 miliona dolara, kako da uteram u red naše putare i uvedem tendere za održavanje, kako da strane firme nateram da rade kao u svojoj zemlji, kako da ukinem korupciju kod izdavanja građevinskih dozvola, kako da poboljšamo položaj Srbija na Duing biznis listi, izdržim sve "državne udare" i nateram svog savetnika da dođe na vreme na posao... onda i nije bilo nekih bezizlaznih situacija. Važno je imati hladnu glavu, vrelo srce, dobru ideju i želju za uspehom. I niko vam ništa ne može.

Stefan Jović, košarkaški reprezentativac Srbije

*Da li ste ove sezone bili na nekoj košarkaškoj utakmici Crvene zvezde?

- Iskrena da budem, bila sam na dve, tri Zvezdine utakmice. Ali kako svi u mojoj kući i moji saradnici na poslu pasionirano prate košarkaše Zvezde, naročito u Evroligi, htela ili ne znam dosta toga. Moram da priznam da je košarka i nastup svih naših klubova u Evropi nešto najbolje od sporta u Srbiji. Svi smo teško podneli poraz Zvezde od Budućnosti i što ove godine nemamo naš tim u Evroligi. Ali imaćemo za koga da navijamo jer od leta ćemo u najjačoj evropskoj ligi gledati i vas i Lučića i, naravno, trenera Radonjića. Verujem da je Zvezda sačuvala tim u kome ste bili i vi sa još par pojačanja, sad bismo vas gledali u Areni na fajnal foru. Ovako, svi uz Fener!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading