Poznati pitanjima rešetali centra Zvezde: Turci me poštovali jer sam patriota!

Autor: Todor PERKOVIĆ

Vesti

04.01.2020

06:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povratnik u redove KK Crvena zvezda, po treći put, Vladimir Štimac (32) poznat je kao veliki patriota. Otkriva da to nije krio čak ni kad je igrao u Turskoj, ali naglašava da zbog toga nije imao problema jer i oni vole svoje zemlju, te su ga poštovali zbog toga.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Vladimir Štimac

Nada Macura, lekarka

* Kako si odolevao obožavateljkama u Turskoj? Ko je lepši, Srpkinje ili Turkinje?

- Ja sam oženjen čovek, imam suprugu i ona mi je najlepša od svih. Lepše su naše iz razloga što je moja žena Srpkinja.

 

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Vanja Vukić

Vanja Vukić, SPS

* Kako izgleda igrati košarku u Turskoj?

- Dosta je naporno, ima dosta putovanja, velika je zemlja sa jednog kraja na drugi. Pogotovo ako se igra Evroliga, pa onda ta putovanja su mnogo duža jer se igra u drugim državama. Sportisti su navikli na takve uslove, istrenirani su za to. Tu su i fizioterapeuti, koji nam pomažu da se odmorimo što pre i da budemo spremni za utakmice.

Dejan Miletić, Centar za globalizaciju

* Kako vam se čini situacija u Turskoj kojom vlada Erdogan i kome su bliži, Americi ili Rusiji?

- Ne mogu da pričam o tome jer ne pratim politiku, nije to moja sfera interesovanja i ne bih mogao da sudim o nečijem načinu vladanja. Moja interesovanja su drugačija.

RepublikaFoto: Republika
Darko Lazić

Darko Lazić, pevač

* Da nisi košarkaš, čime bi se bavio?

- Radio bih nešto što bi me činilo srećnim. Sigurno bi to bilo nešto vezano za sport jer sam ja veliki ljubitelj raznih sportova i često ih pratim.

Katarina Živković, pevačica

* Da li su te povrede ili neuspeh nekad naveli na pomisao da odustaneš od košarke?

- Nisu me navele nikad jer sam poznat po tome da mi je prag bola jako veliki i ne može ništa da me natera da odustanem od košarke i sporta. Jer ja uživam u košarci i to je ono što radim, tako da neki neuspeh nije mogao baš da me natera da odustanem od košarke.

Nisam imao nikada problema u Turskoj. Svi znaju da ja volim svoju zemlju i to je prva stvar koju saznaju. Poštuju, jednostavno, kad je neko patriota.

RepublikaFoto: ST/Dragan Kadić
Jelena Kostov

Jelena Kostov, pevačica

* Kako postižeš da budeš tako dobar na terenu a u isto vreme i dobar suprug i tata?

- Meni je porodica na prvom mestu, volim da im se posvetim maksimalno i da smo što više skupa, jer sam ja porodični čovek. Kao što se dajem u košarci 100 odsto, tako radim i u porodici jer njih najviše volim.

Miroslav Muta Nikolić, košarkaški trener

* Jesi li čestitao Novu godinu Saši Đorđeviću, pošto meni nisi? Šta si sebi poželeo?

- Evo čestitam sad javno (smeh). Od toliko obaveza nisam stigao ni sebi ništa da poželim. Muta i Sale neće mi zameriti što nisam, znaju oni šta ja mislim o njima. Prošli smo mi mnogo lepih trenutaka u reprezentaciji i zajedno smo doneli nešto u Srbiju.

RepublikaFoto: facebook/Darko Stanic
Darko Stanić

Darko Stanić, bivši rukometaš

* Da li je Svetislav Pešić od tebe napravio igrača kakav si i danas i da li se čuješ sa njim?

- Naravno, kako da ne. On me je uveo u taj profesionalni sport, naučio me kako da se ponašam da se spremam pred utakmicu. O njemu mislim sve najbolje i često se čujemo. On mi je dao šansu kad sam došao u Crvenu zvezdu kao klinac i koji je od mene pokušao da napravi što boljeg igrača i da izvuče što više može. Zahvalan sam mu jer je sigurno uticao na moju karijeru.

Milan Živadinović, fudbalski trener

* Da li srpski sport može da povrati stari sjaja koji je nekad imao?

- Mislim da može da povrati jer mi imamo izvanredne mlade momke koji su veliki potencijali i to treba iskoristiti. Mi smo mala zemlja, ali bogata talentom, i nadam se da ćemo to i ubuduće koristiti. Ja sam prezadovoljan što sam iz ove zemlje jer se svi sportisti trude da ostvare što bolji rezultat i donesu neku medalju u našu zemlju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading