Osam puta sam gledao smrti u oči! Poznati pitanjima rešetali Milovana Drecuna

Autor:

Vesti

05.10.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvšetavanje sa Kosmeta Milovana Drecuna, poslanika SNS i predsednika skupštinskog odbora za KiM, moglo je da ga košta glave.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Milovan Drecun

U razgovoru za Srpski telegraf ispričao je da se čak osam puta našao u takvoj situaciji, kao i da, kada snajperski hitac prozuji pored glave ili kada geler od granate gotovo dodirne kožu, pomislite da zuji komarac.

Odgovarajući na pitanja poznatih, Drecun je otkrio detalje susreta sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a odgovorio je i na pitanje da li priželjkuje ambasadorsko mesto.

RepublikaFoto: Tanjug
Igor Bečić

Igor Bečić, SNS

* Hoćete li slediti stope kolege Miroslava Lazanskog, koji je iz parlamenta prešao u diplomatiju?

- Moja razmišljanja idu u sasvim drugačijem pravcu što se tiče karijere u narednom periodu, tako da to sigurno neće biti put kojim je pošao Lazanski.

RepublikaFoto: youtube.com/Novo jutro
Dejan Miletić

Dejan Miletić, analitičar

* Da li je Srbiji pre potreban ulazak u EU ili u NATO?

- Za ekonomski napredak Srbiji je neophodno da se što više približi evropskim standardima i jednog dana postane članica. Što se tiče NATO, tu sledimo princip vojne neutralnosti i neulaska u neki savez, ali smo spremni za najveći stepen saradnje sa nekim od njih, što sa NATO trenutno i imamo.

RepublikaFoto: youtube.com/Ras Televizija
Milomir Marić

Milomir Marić, novinar

* Milovane, kada će po tvom mišljenju Kosovo polje biti opet srpsko?

- Dok god ga nosimo u srcu kao narod, niko nam ga i nikad ne može oteti.

RepublikaFoto: youtube.com/TV Pink
Ljuban Karan

Ljuban Karan, potpukovnik u penziji

* Spremaš li neku novu knjigu o albanskim obaveštajnim službama?

- Smatram da ima mnogo boljih stručnjaka i poznavalaca albanskih službi. Ja se sa njima suočavam svakodnevno u profesionalnom delovanju.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Đorđe Milićević

Đorđe Milićević, SPS

* Da li ćeš uspeti da u privrednom smislu povežeš opštine i gradove Srbije i Rusije?

- Imam dobru zamisao da preko poslaničkih grupa prijateljstva intenziviramo i privrednu saradnju na lokalnom nivou. U tom smislu inicirao sam potpisivanje protokola o saradnji da bismo konkretizovali sve to. Ostaje da se u narednom periodu ta ideja realizuje.

RepublikaFoto: fkcukaricki
Dragoljub Srnić

Dragoljub Srnić, fudbaler LKS Lođa

* S obzirom na to da ste izveštavali sa najžešćih i najopasnijih ratišta, zanima me koliko ste puta gledali smrti u oči?

- Tokom sukoba na Kosmetu tačno osam puta sam bio u situacijama u kojima mogu da kažem da sam se vratio iz mrtvih. Na primer, kada snajperski hitac prozuji pored glave ili kada geler od granate gotovo dodirne kožu, a vi pomislite da zuji komarac. To su bile situacije čiste sreće da sam i dan-danas među živima.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Bogdan Obradović

Bogdan Obradović, teniski trener

* Upoznati ste sa navijačkom problematikom, kakvi bi, prema vašem mišljenju, trebalo da budu odnosi navijača Zvezde i Partizana?

- Samo sloga Srbina spasava.

RepublikaFoto: e-stock/M.RODIĆ
Bora Drljača

Bora Drljača, pevač

* Možete li da opišete susret sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom?

- Kad je bio u Beogradu na paradi, stajao sam nedaleko od njega. Sigurno da spada u red najvećih svetskih državnika pošto je uspeo da onemoćalu Rusiju podigne i postavi u rang svetskih sila. Njegova harizma je nesporna.

RepublikaFoto: Prntscrin
Goca Božinovska

Goca Božinovska, pevačica

* Koja vam je patriotska pesma o Kosovu najdraža?

- Ima ih dosta, ali u red posebnih pesama koje u meni stvaraju najjaču emociju spada pesma "Srce heroja", koju je 2001. napisao moj prijatelj Dragan Čolaković specijalno za promociju moje knjige "Drugi kosovski boj". To je pesma njegovog života i siguran sam da će ona tek postati poznata. Mnogi koji su je čuli ili je izvode retko znaju ko je njen autor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading