Šarenac pomešao Koštunicu i Raduljicu! Poznati pitanjima rešetali voditelja

Autor:

Vesti

28.09.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegov glas slušamo u TV prenosima košarkaških utakmica naše reprezentacije još od 1994. godine i donosio nam je radost sa najvećih svetskih takmičenja. Naosvajali su se "orlovi" medalja za to vreme, a mi uživali u stručnom komentaru Slobodana Šarenca (51), čije poznavanje igre pod obručima i šarmantnost su postali zaštitni znak nacionalne televizije.

Slobodan Šarenac / Miroslav Raduljica (okvir levo) / Vojislav Koštunica (okvir desno)

Popularni Šareni za Srpski telegraf ispričao je da mu je najveći gaf bio kada je umesto imena Miroslava Raduljice izgovorio ime bivšeg premijera Vojislava Koštunice.

Pored toga otkrio je i da li mu je teže da prenosi dešavanja sa košarkaških terena ili da vodi "Šarenicu".

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Dubravka Filipovski

Dubravka Filipovski, Srpska napredna stranka

* Kako bi posle završetka Mundobasketa u košarci u Kini ocenio pobede i poraze naše reprezentacije i koja je najvažnija poruka i iskustvo koje možemo da izvučemo posle ovog takmičenja?

Šarenac: "Šarenica" je napetija od prenošenja mečeva

- Osvajanje petog mesta naše reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Kini nije tragedija, ali je sigurno neuspeh. Kao nacija slabo podnosimo poraze, ne shvatamo suštinu sporta. Moramo da shvatimo da nismo neprikosnoveni u košarci i da za svaku pobedu moramo mnogo da se potrudimo.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Marijan Rističević

Marijan Rističević, Narodna seljačka stranka

* Koliko te emotivno košta posao koji radiš?

- To će verovatno na kraju reći moj doktor. Verujem da sam mnogo živaca ostavio po dvoranama širom sveta gde je igrala naša reprezentacija.

RepublikaFoto: Tanjug
Veselin Šljivančanin

Veselin Šljivančanin, bivši oficir JNA

* Da li je teže i napetije iz vikenda u vikend voditi "Šarenicu" ili prenositi utakmicu srpske košarkaške reprezentacije sa Svetskog prvenstva?

- Ha ha, "Šarenica" je napetija, posebno deo oko predstavljanja domaće trpeze. Šalu na stranu, verovatno svi vi, kao i ja, teže preživljavamo utakmice naših košarkaša.

RepublikaFoto: youtube.com/ Zenska Tv
Vanja Bulić

Vanja Bulić, novinar

* Jesi li nekada razmišljao da napišeš rečnik za sportske novinare?

Šarenac: Stresno preživljavam sve utakmice naše reprezentacije

- Odlična ideja, ali mislim da bi me proglasili za neshvaćeno staromodnog i nekog ko ne prihvata "nove tokove", koji mnogima ne znače ništa, ali su ipak neka nova moda.

RepublikaFoto: Tanjug
Stefana Miladinović

Stefana Miladinović, Socijalistička partija Srbije

* Ko vam je bio najzahtevniji sagovornik u "Šarenici"?

- Glumac Petar Božović, koji voli da se nadigrava. Na početku emisije me je pitao gde mi je Žika, misleći na kolegu Nikolića, koji je 13 godina vodio "Šarenicu" pre mene.

RepublikaFoto: youtube.com/LPHD Productions
Darko Jevtić

Darko Jevtić, fudbaler Leha

* S obzirom na to da ste zbog prirode posla obišli svet uzduž i popreko, gde ste najviše uživali, a koje biste destinacije želeli da što pre zaboravite?

- Barselona i Atina su mi omiljene destinacije, mada se na ovakvim putovanjima nema dovoljno vremena da bi se gradovi zaista upoznali. Ovu kinesku avanturu bih što pre da zaboravim, budući da smo za 21 dan prešli avionom, vozom i autobusom oko 21.000 kilometara. Promenili smo četiri grada i različite klime.

RepublikaFoto: Starsport
Dragoslav Stepanović

Dragoslav Stepanović, fudbalski stručnjak

* Najpre da vas pozdravim jer uživam u vašim stručnim komentarima utakmica. Koji su vam prenosi najdraži za dve i po decenije novinarskog posla?

- Hvala vam na komplimentu. Najdraži prenosi su svi oni u kojima su naši košarkaši osvajali medalje, a verujem da će ih biti dosta i u budućnosti.

RepublikaFoto: e-stock/I. DOBRIČIĆ
Slobodan radanović

Slobodan Radanović, pevač

* Da li ti je nekada pozlilo tokom prenosa nekog sportskog događaja, budući da veoma stresno doživljavaš sve što se desi na utakmici?

- Takvih problema nije bilo, ali, evo, dogodilo se da sam upravo u Kini zbog jake virusne prehlade gotovo ostao bez glasa posle utakmice za bronzu, pa nisam mogao da komentarišem finale. Srećom da nije Srbija igrala u finalu, inače ne znam kako bih podneo da propustim taj prenos.

RepublikaFoto: instagram.com/katarina2789
Katarina Živković

Katarina Živković, pevačica

* Koja anegdota sa brojnih prenosa koje ste radili vam je najupečatljivija u bogatoj karijeri?

- Kada sam neplanirano morao da na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine na pet minuta zamenim kolegu Predraga Strajnića u komentarisanju rukometne utakmice Srbija-Španija.

RepublikaFoto: Tanjug/Tanja Valič
Branko Lazić

Branko Lazić, kapiten košarkaša Zvezde

* Koji ti je najveći blam koji te je zadesio tokom novinarskog posla, a da nije ono kad si permutovao Vojislava Koštunicu i Miroslava Raduljicu?

- Nije to blam, već lapsus, ali svakako najveći koji sam imao. Sećam se i da sam, recimo, u Zagrebu na utakmici tada međunarodnog Kupa Radivoja Koraća između Zagreba i Beobanke proglasio produžetak kod nerešenog rezultata iako se igralo na dve utakmice, u kojima se računao ukupni rezultat.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading