Zahtevno je biti Dačina žena: Poznati pitanjima rešetali odbojkašicu

Autor:

Vesti

21.09.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovog puta u tradicionalnom "Intervjuu bez cenzure" poznati su pitanjima rešetali kapitena odbojkaške reprezentacije Srbije Maju Ognjenović.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Maja Ognjenović

Posle zlata na Evropskom prvenstvu cilj za sledeću godinu je osvajanje najsjajnije medalje na Olimpijadi u Tokiju, obećava Maja Ognjenović, kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Srbije.

U razgovoru za Srpski telegraf priznaje da medalje lakše osvajaju i lepše sijaju dok je sa tribina bodri suprug Danilo Ikodinović. Govoreći o životu sa proslavljenim vaterpolistom, kaže da je uzbudljiv, ponekad zahtevan, s obzirom na to da sada imaju, kako kaže, brak na daljinu.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Maja Ognjenović i Dača Ikodinović

Ognjenovićeva je ispričala da su joj tamburaši draži od moderne muzike, otkrila je da li bi dete pre upisala na odbojku ili vaterpolo, dok kolegama iz muške odbojkaške reprezentacije poručuje da od njih dogodine u Tokiju takođe očekuje osvajanje neke od medalja.

RepublikaFoto: youtube.com/Nebojša Kolak
Ivana Đerisilo

Ivana Đerisilo, bivša odbojkašica

*Koga zoveš Mili?

- Mili je jedan jedini. Ivana i ja se zovemo tako otkad znamo za sebe. Odrasle smo zajedno, prošle toliko toga, bile cimerke, preživele i lepe i manje lepe trenutke. Mili znači kad je neko mio, drag, kad nekog mnogo volite... Kao što ja volim nju.

RepublikaFoto: twitter.com/Pawel Turek
Saša Zdjelar

Saša Zdjelar, fudbaler Partizana

* Kako si uspela da održiš pozitivnu atmosferu u reprezentaciji?

- Atmosfera u našem timu je praktično uvek ista, nevezano za generacije. Ove i prethodne 2-3 godine je možda malo izraženija razlika u godinama jer imamo devojke koje su 1997, 1999. godište, ali ja sam više puta pominjala da su one donele neku novu energiju i drugačiji duh. Mlade su, poslušne, vredne i sve je u redu dok ne počnu da puštaju (ovu novu) muziku. Tu nastaje problem, ali ga brzo rešimo.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Nataša Kovačević

Nataša Kovačević, bivša košarkašica

* Zašto si izabrala da nosiš broj 10 na dresu?

- Što se tiče broja 10, izabrala sam ga još u pionirskom uzrastu i nije postojao konkretan razlog. Tek kasnije sam shvatila i saznala koje su sve legende (da ne kažem face) nosile taj broj na dresu i to mi je vrlo imponovalo (iako tako nasumice izabran).

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Vanja Vukić

Vanja Vukić, šef kabineta Ivice Dačića

* Šta je sjajnije, zlato sa Evropskog prvenstva ili osmeh Danila kada te vidi?

- Najsjajnije je kada se osvaja zlato, a Danilo gleda i bodri sa tribina.

RepublikaFoto: Tanjug
Miloš Vučević

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada

*Da li jedna Banaćanka zlato slavi uz popularnu muziku ili uz, recimo, tamburaše? Egzit ili salaši?

- Iako rođena Banaćanka, ponosno ističem crnogorske korene, što nema veze sa muzikom, razume se, ali više volim da slušam tamburaše nego popularnu muziku. Takođe, zavisi puno i od momenta. Svojevremeno sam išla i na Egzit, ali iako nisam salaški tip, pre bih tamo nego na Petrovaradinsku tvrđavu. Sve u svoje vreme.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Slobodan Milosavljević

Slobodan Milosavljević, bivši ministar privrede

*Veliko poštovanje, Majo, kreatorko velikih uspeha srpskih odbojkašica. Vašoj generaciji nedostaje olimpijsko zlato. Je li dostižno u Tokiju naredne godine?

- Poštovanje za bivšeg ministra Slobodana Milosavljevića. Zlato u Tokiju je nešto što cela nacija očekuje, a najviše mi. Realno jeste, ali ne treba zaboraviti da je sport čudo i da se nikad ne zna. Verujem da ćemo zajedno dosanjati svoje snove!

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Đorđe Milićević

Đorđe Milićević, poslanik SPS

*Ko vam je omiljeni srpski političar i zašto?

- S obzirom na to da sam u potpunosti apolitična i da zaista ne pratim našu političku scenu, žao mi je što ne mogu da odgovorim na ovo pitanje.

RepublikaFoto: dailymotion.com/printscreen
Predrag Sarapa

Predrag Sarapa, voditelj

*Da li muški odbojkaši od vas sad vuku komplekse?

- He-he, nema razloga da muškarci vuku komplekse od nas, iako smo poslednjih godina za nijansu uspešnije od njih. Ne smemo zaboraviti njihove mnogobrojne uspehe devedesetih i dvehiljaditih, a verujem da mogu do medalje na ovom EP!

RepublikaFoto: instagram.com/kostovjelena
Jelena Kostov

Jelena Kostov, pevačica

*Šta mi predlažete, gde da upišem svog sina - na odbojku ili vaterpolo?

- Sad bi Danilo rekao: "Pa na vaterpolo, normalno, jer odbojka nije muški sport". Ako se ja pitam, ima puno do senzibiliteta deteta. Tako da, ako je nestašan i živ, onda u vodu, a ako je maza i osetljiv, onda u salu.

RepublikaFoto: Promo foto
Jovana Tipšin

Jovana Tipšin, pevačica

*Kako je biti supruga Dače Ikodinovića?

Lepo, posebno i ponekad zahtevno. Verujem da ću na to pitanje jos bolji odgovor dati kad se moja karijera završi i kad budemo živeli svaki dan zajedno kao pravi bračni par, s obzirom na to da imamo brak na daljinu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading