POZNATI REŠETALI PITANJIMA LASLA ĐEREA: Sanjam top 10 i trofej sa Srbijom!

Autor:

Vesti

27.07.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrtoglavim uspehom i skromnošću, koja pleni, srpski teniser Laslo Đere (24) skrenuo je na sebe pažnju svetske sportske javnosti ove godine.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Laslo Đere

Uprkos velikim životnim izazovima i tegobama s kojima se suočio u ranom dobu, momak iz Sente svaki dan napreduje u sportskom i ljudskom smislu, a kako se nosi sa slavom, kako održava mirnoću na terenu, da li mu nedostaje rodni grad, samo su neka od zanimljivih pitanja koja su poznate ličnosti iz sveta estrade, politike i sporta postavile trenutno 31. teniseru na planeti.

Tatjana Ječmenica, selektorka Fed kup tima Srbije

*Koji savet bi mogao da daš igračima koji će debitovati na velikim turnirima?

- Ako prvi put igraju na travi, kao ja nedavno na Vimbldonu, da budu spremni na potpunu drugačiju igru od one na koju su navikli, gde lopta nisko odskače, slajs može imati jako dobar efekat, bitan je servis, može da se proba i servis volej. Ali najznačajni su dobar servis i dobar ritern. Meni je ovaj Vimbldon bio prvi grend slem, ali savetujem ostale mlade tenisere da gledaju na njega kao na bilo koji drugi turnir da bi umanjili tremu.

RepublikaFoto: Starsportphoto/Srdjan Stevanovic

Marko Kešelj, košarkaš Crvene zvezde

*Šta bi želeo da ostvariš u karijeri, koji san da ispuniš?

- S obzirom na to da sam već ušao u 100 i osvojio prvu ATP titulu, preostale najveće ambicije su mi ulazak u prvih 10, osvajanje grend slema i osvajanje salatare sa reprezentacijom.

Rade Zalad, bivši golman Partizana

*Trebalo bi ti više sportske drskosti, zašto si toliko skroman?

- To mi često kažu, jednostavno sam ovakav i mislim da me to ne limitira i da to ne ide na moju štetu direktno.

RepublikaFoto: Telegraf/Đ. KOJADINOVIĆ

Radoslav Milojičić Kena, Demokratska stranka

*Čestitam ti na svim uspesima i želim ti da osvojiš sve što si planirao! Kojim mestom na ATP listi bi bio zadovoljan do kraja ove godine?

- Hvala na čestitkama, cilj je da do kraja godine uđem u prvih 20.

Vladimir Ðukanović, narodni poslanik

*Koju opremu odnosno čije rekete najviše voliš da koristiš?

- Nosim loto opremu, igram vilson reketima, "Blejd Vilson". Svi oni su moji sponzori.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP

Balint Pastor, narodni poslanik

*Koliko vremena provodiš u Senti i da li ti je teško kad neko vreme ne dođeš u rodni kraj?

- U Senti provodim jako malo vremena, putujem poslednjih 15 godina, pa sam navikao da budem stalno u pokretu, da sam stalno u inostranstvu i ne pada mi teško.

Tijana Ajfon, starleta

*Da si na mestu Novaka Đokovića, da li bi dao sve od sebe kada igraš za svoju zemlju jer mi se čini da Novak ipak ne daje maksimum?

- Ne slažem se sa tim mišljenjem. Novak u dresu Srbije uvek daje maksimum i uvek ima poseban motiv za igru kada nastupa za svoju zemlju. To je odnos koji svi mi koji igramo za Srbiju u Dejvis kupu imamo i zbog toga nam je drago kada budemo izabrani da budemo članovi naše Dejvis kup reprezentacije.

RepublikaFoto: e-stock/M.RODIĆ

Marko Bulat, pevač

*Misliš li da će te uspeh promeniti?

- Mislim da će uspeh imati uticaja na mene na neki način i to, nadam se, pozitivan.

Milomir Marić, TV voditelj

*Planiraš li da u skorijoj budućnosti uđeš u top deset na ATP listi?

- U suštini to nije nešto što se planira, to je nešto što se radom, trudom, posvećenošću zaslužuje. I, naravno, da bih voleo da jednog dana uđem u top 10.

RepublikaFoto: Hrabrost je pitanje morala

Vanja Bulić, novinar i pisac

*Budući da znam šta si sve prošao u životu, kako uspevaš da utišaš emocije tokom meča, naročito kada su presudni pribranost i racionalnost?

- Mislim da se tokom jednog teniskog meča pojavi dosta emocija, koje se mešaju. Uspešni igrači i jesu uspešni jer to sve nekako drže pod kontrolom. Umeju da se nose sa emocijama, pritiscima. Na takve stvari sam donekle naviknut i nije mi strano.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading