POZNATI PITANJIMA REŠETALI DAVORA ŠTEFANEKA: Nisam pogrešio što sam bio uz Vučića

Vesti

12.08.2017

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O rvanju se priča zahvaljujući Davoru Štefaneku. Sportski div iz Srbije od 66 kilograma popeo se na najviši stepenik na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.Međutim, pitanja koja mu je zahvaljujući poznatim ličnostima postavio Srpski telegraf kaže da su mu teže pala od rvanja s kolegama u Brazilu.

RepublikaFoto: Tanjug
Davor Štefanek

Ipak, u duhu fer-pleja, odgovorio je na svako. Otkrio je da li se učlanio u političku stranku nakon što je podržao predsednika Aleksandra Vučića, vidi li sebe u ulozi ministra, šta sluša kad trenira, da li se promenio otkako je dobio sina, koga poziva u goste...

Borko Stefanović, Levica Srbije

* Da li ti je žao što si podržao Vučića s obzirom na to da te je dotad nacija doživljavala kao nekog ko je iznad politike?

- Nije mi žao što sam podržao Vučića pošto se ne bavim politikom. To što sam tada rekao je istina, govorio sam samo onako kako jeste. I dalje sam sportista, a ne političar! Svako ima pravo da podrži kog hoće, ja sam samo podržao konkretnog čoveka i ljude koji ulažu u sport. Meni kao sportisti to je važno.

Foto: Tanjug

Marko Simonović, košarkaš Crvene zvezde

* Ko ti je najviše živaca pokidao dok si gledao ostale sportiste na OI u Riju?

- Košarkaši, bez ikakve dileme. Posebno sam se nervirao na utakmici Srbija - Amerika, ali u grupnoj fazi, ne u finalu. Još jednom - svaka čast, momci, na srebru!

Goran Grbović, bivši košarkaš

* Sa kojim političarem bi se najradije rvao i zašto?

- Sa najjačim! To je Nemanja Simović, gradski ministar za sport u Subotici. Svako ko ga poznaje, zna zašto sam ovo rekao - ogroman je čovek.

Darko Glišić, SNS

* Da li ćeš se učlaniti u SNS i koji je najbolji savet koji ti je Vučić dao?

- Još sam sportista, time se bavim, nisam uplovio u političke vode. Nisam se, dakle, učlanio u SNS, ali ni u jednu drugu stranku. Što se drugog dela pitanja tiče, nisam dobijao savete od gospodina Aleksandra Vučića.

Ivan Gavrilović, pevač

* Da li slušaš "200 na sat" dok vežbaš i razmišljaš li o tome da postaneš ministar kao Vanja Udovičić?

- Dok treniram, jedino slušam savete trenera. Moram da priznam da mi je kao klincu "200 na sat" bila jedna od omiljenih pesama. Što se funkcije ministra tiče, još nisam razmišljao o tome, ali što da ne jednog dana...

Ivan Bauer, SDPS

* Da li ti teže pada rvanje s političkim neistomišljenicima ili s rvačkim šampionima?

- Nisam političar, pa nemam ni političke neistomišljenike. Zbog toga ne mogu s njima ni da se rvem, pa mi je jedina borba ona kad stanem na strunjače.

Ivana Petrović, SPS

* Da li se povećalo interesovanje za rvanje kod mladih nakon tvoje medalje na Olimpijskim igrama, naročito u tvom gradu Subotici?

- Jeste, povećalo se, ne samo u Subotici već i u čitavoj Srbiji. Zbog toga je mnogo drago svima nama koji smo u ovom sportu. Tek kad se na ovaj način manifestuje olimpijska zlatna medalja, znate da ste uradili nešto dobro ne samo za sebe već i šire, za narod i državu.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Željko Šašić, folk pevač

* Hteo bih najpre da ti čestitam, a zatim i da te pitam kakav je osećaj bacati protivnike po strunjači na taj način?

- Lep je osećaj, lagao bih kad bih rekao drugačije. Uživam u tome kad sam na strunjači. Budi moj gost, dođi na strunjaču, pa ćeš i sam moći da se uveriš.

Ružica Veljković, starleta

* Kako se osećate otkad ste postali otac?

- Otkad sam postao otac, neke stvari su se promenile i mislim da sam dobar tata, a ta osećanja ne mogu da se opišu. Znam samo da se supruga Dolores i ja sa uživanjem budimo svake noći zbog detetovih potreba. Sve je ovo novo za mene, ali uživam u svakom trenutku.

Katarina Živković, folk pevačica

* Da li vas je promenilo zlato koje ste osvojili na Olimpijskim igrama?

- Nisam se promenio i nemam nameru da se menjam. Ostajem kakav sam bio i pre tog zlata. Smatram da sportista mora da ostane čvrsto na zemlji bez obzira na to kakav uspeh postigne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading